Софиянци гласуваха да се разгради старият модел в София. Но се създаде опозиционно мнозинство, което не разбира това. Това коментира пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България". Ивайло Мирчев по повод ситуацията в столичната община.

Преди дни там бе избран председател на общинския съвет от "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София", но после всички важни комисии бяха разпределени между останалите партии.

Мирчев обясни, че тяхната група в СОС е в капан от самото начало, защото няма 31 съветника, колкото са необходими за собствено мнозинство,

"Роди се ново опозиционно мозинство. Уж опозицията успя да се събере и да генерира нещо, което никой не беше очаквал. И в парламента, и в СОС ситуацията отразява обществените настроения. Разликата е, че в СОС е много трудно да направиш нови избори.

Софиянци гласуваха за това да се разгради този стар модел. За хора, които трябва да преведат София напред. Не се разбира това нещо. И започаха интриги. Опозиционното мнозинство излъчи себе си - ГЕРБ. БСП и антикомунистите от Синя София. Надявам се, че разумът все пак ще надделее",

Това каза Мирчев.

Веднага след него общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян даде друга формулировка на случилото се. Според него от най-голямата група в СОС не разбират, че трябва да има баланс и те да бъдат контролирани. Този баланс и контрол, според Хекимян, ще минава точно през ръководството на комисиите. Хекимян припомни, че "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" имат кмет, председател на общинския съвет и най-много общински съветници - както в СОС, така и във всяка комисия.