Германските хеви метъл легенди Accept са избрали Humanoid за заглавие на новия си студиен албум, който ще излезе на 26 април от Napalm Records. Първият сингъл и видеоклип ще се появят на 28 февруари.

Материалът за диска е отново продуциран, миксиран и мастериран от Анди Снийп, с когото буквално се надпреварват да работят подобни антични метъл динозаври.

Вече е известна обложката на предстоящата творба, а вероятно скоро ще научим и имената на песните, съобщава българският сайт WeRock. На 29 април започва и световно турне за промоция на албума.

Както Клуб Z вече писа, Accept ще е едни от хедлайнърите на тазгодишното издание на фестивала Midalidare - Rock In The Wine Valley. Те ще свирят на събитието на 12 юли.

Феновете на групата вече може да "влизат" в творбата чрез уебсайт, на който да препрограмират робота от обложката и така да открият различни части от албума.

За повече подробности посетете този адрес.

Accept се сформира в германския град Солинген в далечната 1976 г., но първият им албум излиза чак през 1979-а и то със скромния лейбъл Brain. Humanoid ще е 17-ият им студиен албум. Най-пресният досега бе от 2021 г. - Too Mean to Die.