Жената, която бе залята с 2-годишния си син със запалителна течност от бившия си приятел в Сливен, разказа, че нападателят е биологичният баща на детето. При това той имал издадена ограничителна заповед заради тормоз и отправяне на заплахи към майката на сина си.

“Когато той ни поля със запалителната течност, първата ми реакция беше да сляза и да изкарам детето от автомобила. Вътре се носеше отвратителна миризма и имаше вероятност синът ми да се задуши”, разказа потърпевшата в ефира на Нова тв в понеделник сутрин.

Нападателят извадил запалка и казал, че ще ги запали.

„Думите му бяха: ”Ще ви драсна клечката и не ме интересува какво ще се случи. Аз така или иначе влизам в затвора”. Срещу него има досъдебно производство”, заяви още жертвата, която предпочита лицето ѝ да не се вижда.

Жената изказа благодарност на мъжа, който спрял „сред толкова много преминаващи автомобили” и се обадил на полицията. Районна прокуратура - Сливен е задържала насилника за подготовка за убийство. 

„Случаят е от 9 февруари. Мъжът от село Самуилово е съжителствал известно време с пострадалата. Двамата са разделени, но тъй като обвиняемият я притеснявал, жената поискала ограничителна заповед. Тя била издадена на 11 януари от Районния съд в Сливен”.

Това заяви пред медията говорителката на Районната прокуратура Катя Стаменова.  

По думите ѝ според ограничителната заповед мъжът не трябвало да се доближава до нея, до дома ѝ и до обичайните места, които посещава на разстояние, по-малко от 50 метра.

„Обвиняемият причакал жената пред  дома ѝ и поискал да отиде с нея до детската ясла. Тя му  отказала, но въпреки това той нахлул в автомобила, с който тя тръгнала. В района на детската градина мъжът извадил запалителна течност и започнал да полива жената и детето, което било на задната седалка. Залял е и вътрешността на автомобила”, подчерта прокурорът.

Случайни минувачи видели случилото се и подали сигнал на спешния телефон 112.

„На място веднага дошъл патрул и мъжът бил задържан. Той е на 36 години и е криминално проявен. В момента срещу него има и висящо наказателно производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества”, допълни Стаменова.

Тя обясни, че ще се изиска информация дали мъжът е получил издадената срещу него ограничителна заповед.