Бразилецът Уелтон се сбогува с "Левски" и феновете на клуба, след като бе трансфериран в японския "Гамба" (Осака). Сделката бе потвърдена в неделя от "сините", след като от дълго време бе ясно, че на нападателя се търси друг отбор, за да влязат пари на "Герена".

Трансферната сума не е обявена, нито срокът на договора на Уелтон с един от най-популярните и силни тимове в Япония.

"Левски" публикува на сайта си видео с изяви на доскорошната звезда на отбора със синия екип. Изказва му се благодарност и се пожелава успех.

Уелтон прекара на ст. "Георги Аспарухов" две години - дебютът му бе в средата на февруари 2022 г. За този период записа 79 мача и 17 гола, но имаше участие и в много други попадения.

"Първо, благодаря на Бог за още една възможност в този нов етап, благодаря на "Левски" и на всички участващи, борда, треньорския щаб, играчите и всички фенове, които ме накараха да се чувствам като у дома си", написа Уелтон в социалните мрежи.

"Благодаря ви за всички добри и лоши моменти и винаги с вашата подкрепа. Дори и отдалеч ще ви подкрепям всички и ще ми липсвате много. Не създадох само приятели, а голямо семейство и всичко, което преживях в Левски, ще го пазя в сърцето си. Обичам ви всички и ви благодаря за всичко. Само "Левски", добави бразилецът.