"Денков и Габриел ако не се разберат имаме ясен план - няма ротация".

Това каза за пореден път в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Решенията се взимат в Министерски съвет, отговори той по повод думите на президента Румен Радев, според когото "дрязгите покрай предстоящата ротация оставят впечатление, че всъщност няма толкова голямо значение кои ще бъдат пешките на властовата дъска, защото решенията се взимат от други хора на друго място".

"Официално знам за 18", каза Борисов относно полета с от Австрия с лица, регистрирани като кандидати за международна закрила в България.

"Преди три години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези години целият народ. Когато аз управлявах България, такъв самолет нямаше да може да дойде и това нямаше да се случва", коментира той.

И добави, че "нищо фатално няма".

"МВР работи много по-добре и "Гранична полиция" дава много по-добри резултати и това го знам от партньорите отвън", каза още той.

Темата за бежанците, които са пристигнали в България, бе повдигната с декларации от парламентарната трибуна от БСП и "Има такъв народ". Според тях това, че сме се съгласили да приемаме бежанци срещу това да влезе в Шенген "по въздушно-капков път" е национално предателство.

"Всеки ход вече им е грешен и на едните, и на другите. Разделението между тях, вече километричните листове с искания", коментира Бойко Борисов относно протестите на земеделците. "Много претенции бих имал, но не съм за смяната за Кирил Вътев", добави той.

Магистрати, съдии, прокурори, смяна на самоличности, това много мощна система може да го прави и тя трябва да се разнищи и унищожи, коментира Борисов относно казуса около Мартин Божанов. Той добави, че утре ще заседава временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

"Ние цензура няма за позволим върху никого", отговори Бойко Борисов на въпрос, свързан с проект на Закон за изменение и допълнение към Закона за електронните съобщения на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Той посочи, че не е запознат с предложенията на ПП-ДБ.

По тази тема депутатът от "Продължваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров заяви пред БНТ, че всичко ще се обсъди внимателно, цензура със сигурност няма да има, но трябва да има мерки срещу фалшивите новини.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски изтъкна, че до 6 март, когато трябва да е направи ротацията, има много време.

"Да не истеризираме това, което се случва. Няма нищо общо с това, което се тиражираше по медиите".

Това каза Пеевски по повод темата за бежанците. И коментира и предстоящата ротация:

"Денков и Габриел да си дадят оценката за министрите, ще решим кой как подкрепяме. Аз съм оптимист и ще бъде огромна грешка ако тя не се случи".

По отношение на предложения от управляващите проект за промени в Закона за електронните съобщения, което включва и опцията държавни органи да блокират сайтове, които разпространяват дезинформация, Пеевски отбеляза:

"Аз със сигурност не искам никаква цензура да налагам. Трябва много вниматлено да се борави с тази тема".