Украинската армия унищожи големия десантен кораб на руския флот „Цезар Куников“ край брега на Крим в Черно море, предаде "Украинска правда", цитирана от БТА. 

"Дронове на Главното разузнавателно управление са поразили големия руски десантен кораб „Цезар Куников“ в Черно море в ранните часове на 14 февруари".

Според медията "Крим.Реалии" плавателният съд е разрушен в района на Мисхор, курортен комплекс в южната част на полуострова. 

Ройтерс съобщава, че засега няма коментар от страна на Русия, която по-рано съобщи, че е потопила шест дрона в Черно море. Агенцията припомня, че Украйна е използвала и преди подобни дронове камикадзе, за да атакува руски бойни кораби. На 1 февруари бойци от специалните части на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна разрушиха корветата „Ивановец“ на руския Черноморски флот, използвайки произведени в Украйна морски дронове „Магура В5“.

Цезар Куников - съветският офицер, на когото е кръстен корабът, е загинал също на 14 февруари, но през далечната 1943 г., посочва "Укринформ".