Без победител завърши първият двубой от плейофа на Лигата на конференциите между "Сервет" и "Лудогорец" - 0:0 в Женева. След седмица предстои реванш в Разград. Класиралият се напред отива на осминафинал в турнира.

Домакините бяха по-активни, направиха пропуски. Най-чистото положение бе в 82-ата минута, когато топката стигна до непокрития в малкото наказателно поле Алекси Антунеш, той стреля, но с удара си нацели своя съотборник Енцо Кривели пред вратаря и голлинията.

"Сервет" е в по-добра форма от "Лудогорец", тъй като швейцарското първенство е в разгара си, докато последният ни представител в Европа едва излезе от подготовка.

Въпреки това българският тим започна по-добре. В 11-ата защитникът Франсиско Гомес-Сон стреля от ъгъла на наказателното поле, а вратарят Жереми Фрик изби в корнер с една ръка.

В следващите минути "Сервет" пое инициативата и организира много атаки, но без реално да застраши Серджио Пад. 

В началото на второто полувреме Бендегуз Бола и Мирослав Стефанович стреляха опасно към вратата на гостите. Като цяло обаче на "Сервет" липсваше точност и прецизност в завършващата фаза.

От другата страна "Лудогорец" не направи почти нищо съществено на контри. Най-добрата възможност за "орлите" изтърва Фон Витри в 86-ата, когато от чиста позиция шутира над вратата. 

"Лудогорец" играе доста по-силно у дома в евротурнирите, така е изявен фаворит за краен победител.