Мартин Нотариуса е трeторазряден измамник. Защо няма комисия за Алексей Петров?

Това оповести пред медии бившият главен прокурор Иван Гешев. 

"Съсипаха правосъдието, овладяха го политически и сега сме на ниво престъпност от 90-те години. Призовавам ги да направят комисия и за Алексей Петров. Защо не правят комисия за Алексей Петров - защо не е безопасно. Мартин Нотариуса е трeторазряден измамник, могат да си говорят каквото искат за него".

Гешев обяви, че ще съди настоящия правосъден министър Атанас Славов и бившият вътрешен министър Емануил Йорданов за клевета. Той съобщи за намеренията си още миналата вечер във Фейсбук.

"Направил съм искания пред съда и за извършването на съдебно-психиатрична експертиза, която да прецени вменяемостта на министър Славов, по повод твърдението му, че съм Господ. Това искане е особено важно с цел установяване на обстоятелството дали има годен субект, който може да носи наказателна отговорност. 

Достатъчно дълго мълчах, за да не бъде подложена на допълнителни атаки институцията, която представлявах.

През това време, благодарение на изречените по мой адрес лъжи, някои станаха депутати, министри и дори министър-председатели. Резултатът е видимо лош - срив на държавността и връщане на престъпността от 90-те години. Затова възнамерявам оттук нататък да предавам на съд всеки следващ лъжец".

Това пише Гешев. Той отбелязва, че "за съжаление ще се окажем вероятно единствената държава в ЕС, в която съдят министър на правосъдието за клевета".

"Но ако не защитаваме правата си като граждани, негативната селекция в държавата ще продължи, а по високите етажи на властта ще се издигат нови и нови лъжци", обяснява той.