Тия дни светът се върти около думите на Доналд Тръмп, че ще окуражи Русия да нападне всяка членка на НАТО, която не си плаща достатъчно. И европейците, каквито са кекави, направо се на.... в гащите. Само западните, де. На Изток никой не се впечатли, тия номера  с бухалката и рекета ние сме ги измислили. Даже тия дни видях вече тук-таме стикери по разни заведения и автомобили „Застрахован в СИК“, като СИК е зачеркнато и отгоре е поправено с  НАТО. Явно на хората са им останали още бая стикери от предпремиерските времена. България като добре дресиран сървайвър от прехода си плаща цялата вноска в пакта и не би трябвало да е мишена на гнева на Тръмп, ако стане президент. Разбира се, при едно условие. Тръмп да знае къде се намира България и да не ни обърка, например с Черна гора. Щото той Черна гора я хариза на руснаците още миналия си мандат. Още тогава обяви, че не вижда смисъл НАТО да се активира в името на толкова малки членове, така че черногорците да се оправят сами в случай на нужда. Ако бях психолог, щях да помисля, че някоя черногорка му е нанесла травма и нещо е казала по въпроса за неговия размер. Само така мога да си обясня и репликите му от тогава, че „черногорците били много агресивни хора, които като нищо ще те вкарат в Третата световна война“.  Абе тая словенка Мелания да не са я били черногорки в състезанието за брак с чичко-паричко едно време, че така да им се притеснява чичо Дони?

Днес Тръмп е малко по-умерен. Нормално, старостта си казва думата. На една от предизборните си изяви сега той обвини Байдън, че се конфронтира с Русия и така ще вкара Америка във Втората световна война. Ем...... Тя Втората свърши, бе, драги Доналд. Или пътуваш във времето? Няма да си първият президент, дето го прави, де. Ние имахме един, дето преди е бил ирландска пастирка. Така поне твърдеше. Абе няма нещо, което някой луд световен лидер да каже и ние в родината вече да не сме го играли това...

Но все пак, Тръмп, който толкова обича да се подиграва на Байдън за това, че е стар и забравя, явно сам не е подминат от същата съдба. Нищо чудно, де, разликата им е само четири години – Байдън тази година става на 82, а Тръмп на 78. На това му казвам аз напредък на медицината. Най-много на борбата между тези достолепни възрастни господа и меракът на мъже на почти век още да управляват се забавляват в Русия. Нормално, там не са виждали хора на 80, щото средно умират на 68. Само Путин успя да прескочи трапа засега и тая година ще чукне 72, да не дава Господ, с което става най-старият вседържец на руския трон. Нищо чудно, че така отлепи по време на интервюто с Тъкър Карлсън и взе да обяснява руската история от Средновековието насам. Като най-стар човек в империята си може да лъже както си иска за едно време подопечните си, щото връстниците му вече са дали фира и не могат да го опровергаят. Докато на Тръмп изобщо не му е толкова лесно. За разлика от Русия, където цивилизация има само в Москва и в Петербург, в Щатите интернетът си върви и извън Вашингтон и Ню Йорк. И като каже Тръмп, че Белгия е чудесен град, дори неговите избиратели от царевичака могат да го хванат в крачка, колкото и да не са ходили на училище. Или пък че Орбан е велик лидер на Турция....

Та в тоя мисловен хаос може да се окажем застрашени, въпреки че си плащаме членския внос в НАТО. Ами Тръмп ако реши, че България и Унгария са една и съща държава със столица Букурещ? Трябва да проверим унгарците и румънците как са с членския внос, да не отнесем мариза вместо тях.

Сега ще кажете, че агитирам подмолно за Байдън. Ама Байдън вие чували ли сте какви ги говори пък той? Не се подигравам на старостта, дано всички ни споходи, но не по тоя начин. Байдън, милият, в предизборните надпревари много страда от спрял софтуер... Тръгва да казва нещо и забравя какво е искал да каже. Оня ден заяви, че през 2022 година е разговарял с Хелмут Кол. Не че Ангела Меркел е Клаудия Шифър, ама чак па Кол... Или и той като Тръмп и Путин пътува във времето? Изобщо, нещата хич не са розови за Европа, мили приятели. Заобиколени сме от луди, сенилни или и луди и сенилни велики лидери и можем само да се надяваме дамлата или да ги подмине, или да ги удари окончателно, че да се оттеглят да си поливат теменужките и да оставят съдбата на света в ръцете на внуците.