Историята от Дупница, при която мъж "открадна" Тойота с две малки деца вътре - на 4 и 1 г., завърши с хепиенд.

На полицията й е отнело около половин час да установи извършителя - 39-годишен, и да върне децата на майката, става ясно от пресцентъра на МВР.

"Майката спряла закратко, оставила децата вътре и без да заключва колата, влязла закратко в аптека в центъра на Дупница. Минути след  това видяла, че автомобилът й се отдалечава", пишат от МВР.

Малките са открити, изоставени в района на параклис край града. Те са в добро състояние и са предадени на майката.

След кратък престой в ареста мъжът е настанен в специализирано заведение. По случая е започнато досъдебно производство.

Ето и цялото съобщение на полицията в оригинал:

В  резултат на предприети професионални действия, само за минути служители на РУ-Дупница задържаха 39-годишен мъж, откраднал лек автомобил с две деца

Децата са открити, изоставени в района на параклис край града; Те са в добро състояние и са предадени на майката

За по-малко от 30 минути  служители от РУ-Дупница обезвредиха и задържаха 39-годишния местен жител. Сигналът за противозаконно отнет автомобил „Тойота", в който по това време са били две деца – на 4 и на 1 години, е подаден в полицията в 12.15 ч. Според данните, майката спряла за кратко, оставила децата вътре и без да заключва колата, влязла за кратко в аптека в центъра на Дупница. Минути след  това видяла, че автомобилът й се отдалечава.

При предприетите заградителни действия движението на откраднатия автомобил било засечено в района на кв. „Бешика", но при принудителното спиране в него не били открити децата. В хода на последвалите незабавни издирвателни действия,  полицаите ги открили изоставени в района на параклиса „Св. Спас" край Дупница в добро състояние и невредими. Те са предадени на майката.

Мъжът, за когото има данни, че е с психичен проблем, е задържан в полицейския арест, след което е настанен в специализирано заведение. По случая е започнато досъдебно производство в РУ- Дупница, работата по което продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил.