Столичната полиция е задържала мъжа, който шофира с над 250 км/ч по улици в София. Това съобщиха от МВР и припомниха, че клипове с шофьора бяха разпространени в интернет.

Новото е, че подобен сорт "състезатели" вече сами си пращат клиповете от Тик-Ток по медиите (а те пък им ги излъчват?!, б.р.), какъвто е конкретният случай.

Този път младежът зад профила Никола Караасенов доста добре се е "подредил" сам - нарушителят е установен в рамките на деня и призован в полицията. Нещо повече - в техническия пункт на отдел „Пътна полиция“ е констатирано, че в конструкцията на автомобила са направени изменения, водещи до завишаване на мощността му. Заради това е съставен акт за спиране на колата от движение.

20-годишният младеж има и предходни нарушения, за които е бил санкциониран – четири фиша (за светлини и неправилно паркиране) и два акта за (неправоспособност и за неизползване на предпазен колан). Сега, естествено ще се наложи да плати и тях - защото вече е в режим, че са му връчени официално.

Преди дни популярност придоби поведението на носителката на "престижния" приз "Мис Силикон", която беше спряна за рутинна полицейска проверка, докато шофира. Направеният ѝ тест за наркотици е дал положителен резултат. След това тя беше отведена в лечебно заведение, за да даде кръвна проба. Кръвната проба на Катрин Йорданова е потвърдила наличието на кокаин, съобщиха тогава от МВР след запитване от БТА.

Катрин Йорданова бе задържана за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство. 

Особеният интерес, за да я спрат, обаче възникна у КАТ спрямо нея, след като преди това тя също се самозасне как кара с невероятна скорост.

Тъй като има проблем със сезирането на органите на реда, в тази роля влезе адвокат Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на потрадалите от катастрофи. Той каза пред медии, че внасят сигнал в Районна прокуратура – София за деянието хулиганство по Наказателния кодекс, защото това е единственият начин да се противодейства на този род опасни прояви на пътя. Според него Пътна полиция е с ограничени правомощия, когато става дума за заснети в клип нарушения на закона.

Тодоров изреди, че - ако не броим превишената скорост, тя говори по телефона, което е забранено, шофира без колан и има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. 

Ако автомобилът е неин - той ще бъде отнет, смята адвокатът. Ако е на друг - тя ще трябва да плати равностойността му.