Гръцките фермери, които вчера проведоха голяма протестна демонстрация в Атина, днес оттеглят тракторите от центъра на столицата. Въпреки това се очакват кратки блокади на пътища, предупреждава БНР.

Протестиращите фермери, които прекараха цяла нощ с тракторите пред парламента, вече се изтеглят. Утре ще обсъждат дали ще продължат протестите и в каква форма. Засега не се удовлетворени от помощите от правителството и настояват за повече отстъпки и данъчни облекчения.

Днес трафикът по магистралите обаче ще бъде натоварен заради движението на селскостопанска техника, както и десетките автобуси с фермери, участвали в демонстрациите.

Очаква се освен това, че земеделците ще продължат със символични блокади от по няколко часа. Предупреждават за спиране на движението на граничните пунктове с Албания, Северна Македония и Турция.

Клуб Z обаче напомня, че вчера следобед недоволните фермери блокираха и граничния пункт "Орменион - Капитан Петко войвода". Леки коли не се пропускаха, съобщиха от Гранична полиция,

Следобед днес също се очакват блокади по централни пътища, без да се посочват местата. Засега тракторите остават до централни пътни артерии в цялата страна и по островите. Не се очаква блокиране на пристанища.