Асен Иванов е новият главен редактор на бТВ Новините, съобщиха от медията. От днес, 23 февруари, той поема поста от Веселина Петракиева, която напуска бТВ по собствено желание, съобщават от „бТВ медия груп“.

„Веселина беше невероятно отдаден и квалифициран ръководител и помогна на редакцията ни да премине през много предизвикателства“, посочва Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на „бТВ Ви медия груп“, който продължава да изпълнява функцията на директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“.

Според него Асен Иванов е сред професионалистите с доказан опит в нюзрума на медията и има дълъг стаж в редакцията.

Асен Иванов има опит като репортер, автор и продуцент на новини. От 2021 г. е заместник-главен редактор на „бТВ новините“ и продуцент на новинарско съдържание.

Има опит в печатни и електронни медии, има материали в областта на съдебно-криминалната и разследваща журналистика. Завършил е икономика и право. Магистър е и по национална сигурност от Военна академия „Г.С. Раковски". През 2013 г. преминава специално журналистическо обучение в централата на CNN в Атланта, САЩ. 

Преди два дни беше съобщено и за кадрови рокади в ръководството на Нова тв.

Дирк Геркенс е назначен за главен изпълнителен директор на NOVA Broadcasting Group, която е част от United Media и е собственик на Нова телевизия.

Той бе на същата позиция и до май 2022 година, когато главен изпълнителен директор на медийната група стана Стефана Здравкова, а Геркенс стана директор „Програми, продукция и рекламни продажби“  и влезе в управителния съвет.

Причината за смяната не беше посочена в съобщението.

По информация на "Дневник"  след назначаването на Дирк Геркенс е последвала и друга смяна - досегашният директор на "Новини и актуални предавания" в "Нова телевизия" Илия Дафов е бил освободен. Новината за рокадата е била съобщена на работещите в нюзрума в четвъртък, 22 февруари, малко след края на сутрешния блок "Здравей, България".