Цяла България е „Ергенът“. Всички гледат риалитито, в което един мазен дебел ерген е зяпнал да лапне една сюрия булки... Не, пардон това бяха новините, объркала съм предаванията. Самото шоу иначе е с едно симпатично момче, което явно има добър зъболекар. Този, дето също е зяпнал, е от истинското риалити.

Но стига вече метафори.

През изминалата седмица малко се притесних, че Пеевски ще го удари дамлата. Човек като качи малко килца, трябва да пази сърцето, да не вдига кръвно, че да  не осиротеем без време. Бате, с тия нерви и с тая лоша диета, няма да живееш с орлите, стегни се малко. Я виж Путин – човекът със спорт, правилно хранене, чист въздух в бункера и достатъчно двойници, дето да му вършат опасната работа, мина горния праг на старостта в Русия. На 72 е вече.

Виждам, че се стараеш – мазно кафе пиеш, даже гостите си черпиш с него. Мазното кафе го пият тия, дето са на кето-диета. С кето-диетата се отказва сладкото и се набляга на мазничкото. С други думи – спираш баклавата, бате, и почваш да ядеш салата с повечко зехтин. Разяснявам ти го отново, че ми се струва, че не си разбрал правилно как точно се изпълнява този хранителен режим.

Май, май не можеш да спреш с баклавата, а зехтинът от салатата го изливаш не на краставиците, а на главата си, както правят в мазните борби. Но мазно кафе и мазни борби са различни работи.

Много е важно, за да отслабнеш трайно, да се ограничаваш непрекъснато. Ако ти не можеш, околните може да ти помогнат. Я Доган ще ти вземе половината тава с баклава, я ГЕРБ ще се откаже да ти предлага цялото прасенце. Тогава започва истинското отслабване, а то е съпроводено с бесен глад и страшни нерви. Я ти е казал някой, че ще ти вземе регулаторите, я си зинал да го изядеш пред всички медии.

И почваш да ги говориш едни... като пиян тираджия в задръстване. Но не се притеснявай, всички жени сме били на диета, всички те разбираме как се чувстваш. И на мен всичките ми скандали са до момента, в който отворя хладилника нощем и не изям всичко в него тайно. След това ставам една блага, блага, даже реформи в конституцията бих подписала...

По принцип не само здравословното, но и редовното хранене е важно за нервичките. Например актьорът Христо Шопов според мен се храни здравословно, така както изглежда. Но пък нередовно, така както се държи. След скандал със съседка й ударил един юмрук в лицето и я заплашил с пистолет. Един от трите пистолета, които имал. И трите - бойни!

Затова, да ме прощават всичките му съседи и познати, които сега твърдят, че бил кротък човек и възпитано се поздравявали, ама няма да им повярвам. То смееш ли да кажеш нещо друго за съсед с три пищова? Иначе, понеже на мен не ми е съсед, бих се осмелила да му предложа със сина си да идат на семейни терапии. Има такива – обикновено са за добри и възпитани хора, които нищо никому не правят. Особено, ако не носят дрога или пищов в себе си.

Всъщност Шопов-баща не бил заплашил с пищов, а с връзка ключове, реши ден по-късно съдът. Опрял ключовете си до главата на потърпевшата и казал:

„Ай уил кил ююю!“

Което не представлява чак такъв проблем и затова са го пуснали. Предполагам прокурорът и съдията също са съседи на Шопов. Иначе малко прибързано ми изглежда решението им, особено след като вече имаше разстрел на един човек в София от изнервен съсед миналата година. Не че нещо, ма да не си викаме после – трябваше още тогава да го задържат...

Но да не ставаме черногледи. Всеки има право да сбърка, всички сме хора и... „С теб сме, Бубе!“