Районна прокуратура-Стара Загора е изпълнила указанията на съда в Пловдив и внася за втори път обвинителния акт срещу Георги Геогиев за издевателствата над Дебора.

Както е известно, делото е на такава странна подсъдност, тъй като след бурните обществени недоволства всички съдии от Стара Загора направиха отвод и с постановление на ВКС то бе преместето в Пловдив (компетентна остава обаче прокуратурата в Стара Загора, която е работила по случая - б.р.).

Макар и очаквано с огромен интерес, на 14 февруари Районният съд първо засекрети самото гледане при закрити врата, а после прекрати и върна обвинението за отстраняване на нередности.

Обвиненията срещу охранителя, който неизменно е в ареста от юли м.г., са три: че от април до 26 юни е осъществил поне 6 закани за убийство на ученичката, за средна телесна повреда и за принуда - заради факта, че е остригал момичето.

В неформален разговор прокурори се оплакват от прекален формализъм и пунктуалност на съда - че един от пороците в обвинението, които е посочил, е - от два удара да докажат с кой точно е причинена средната телесна повреда. Факт е обаче, че Окръжен съд-Пловдив потвърди решението на първата инстанция - въпреки протеста на обвинителите.

"Изпълнени са указанията на Районен съд-Пловдив и Окръжен съд-Пловдив, като е допълнена обстоятелствената част на обвинителния акт. Взетата мярка за неотклонение спрямо Г.Г. остава непроменена, а именно тя е „задържане под стража“, напомнят днес от държавното обвинение.

Ето и цялото съобщение на пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Районна прокуратура - Стара Загора изпълни указанията и внесе в Районен съд - Пловдив обвинителния акт срещу Г.Г. за причиняване на телесна повреда, принуда и закани с убийство спрямо 18-годишно момиче

Днес, 28 февруари 2024 г., Районна прокуратура-Стара Загора внесе отново за разглеждане в Районен съд-Пловдив обвинителния акт срещу Г.Г., на 26 г., привлечен като обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин за 18-годишната пострадала многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

Изпълнени са указанията на Районен съд-Пловдив и Окръжен съд-Пловдив, като е допълнена обстоятелствената част на обвинителния акт. Взетата мярка за неотклонение спрямо Г.Г. остава непроменена, а именно тя е „задържане под стража“, определена  на 30.07.2023 г. Очаква се ново насрочване на разпоредително заседание по делото в Районен съд-Пловдив.