Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ. Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната - Демократична България" Кирил Петков, който коментира очертания от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов график, свързан с коалиционното споразумение.

"Това, което малко ме озадачава, е, че оценките на акад. Денков за министрите са готови вече от четири седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше дадено на ГЕРБ на 20 февруари, преди вече девет дни, никакъв обратен официален отговор.

В понеделник Борисов имаше лична покана от мен да седнем да говорим по всички въпроси. Вместо това единственото, което аз днес разбрах от брифинга им, е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката, а дотогава разбирам, че единственото, което ще се случва, е ще продължат тези моноспектакли".

Това каза Петков. Според него няма никакъв смисъл от това и отговорната позиция е да седнат да говорят.

"Да, нека ни предложат техния документ, но няма смисъл да го дават в деня на оставката. За мен има явна стратегия да се бавят нещата и да се бавят до последния момент, защо – не знам, но ако стане грешка, защото накрая няма достатъчно време или се опитват през пресиране на времето да постигнат някакви резултати, отговорността ще е изцяло тяхна.

Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ, както последните четири седмици", каза още Петков.

Той добави, че сега има нова дата - 8 март, след оставката.

"Не ви ли се струва странно да поискате за два дни от оставката до осми март да се преговори всичко, а в последните девет дни да няма нито един формален разговор и от понеделник да не ни се отговори даже на поканата.

Скептичен съм към реалната идея на колегите да се договарят с нас и имам чувството, че се правят моноспектакли, които да стигнат до потенциални избори, Аз днес чух от двамата само избори, избори, избори, избори и ще ви дадем някакъв документ в деня на оставката, няма логика", каза Петков.