Антикорупционният фонд (АКФ) публикува снимка, направена пред затворения клуб за магистрати "SS клуб", използван от Мартин Божанов-Нотариуса за упражняване на нерегламентирано влияние в институции на съдебната власт. На преден план на снимката се вижда последният фактически собственик на клуба, Евлоги Петров, застанал пред тунингования спортен автомобил на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

На заден план се вижда човек в униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР.

Припомняме, че вчера в тв интервю министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пак отказа да отговори конкретно дали показно разстреляният мъж е бил сътрудник на МВР. Заяви обаче, че той и частният "SS клуб" не са били охранявани от полицията.

В тази връзка със снимката АКФ отправя няколко въпроса към Калин Стоянов:

  1. Кой е униформеният човек на снимката?
  2. Какво прави той пред частния клуб на Нотариуса на улица "22 септември" в София?
  3. Защо е в униформа на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР?
  4. Подавани ли са сигнали срещу служители на СОБТ за охранителни услуги на бизнесмени и как са били разследвани от отдел "Вътрешна сигурност"?

"Публикуваме снимката с цел верификация от институциите, тъй като по наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период", коментира Николай Стайков, разследващ журналист от Антикорупционния фонд.