Здравейте, приятели. Иска ми се да направя пълен обзор на политическите събития през изминалота седмица, но те се изчерпват само с това:

"Ооооох, майкооооу..."

Органите, които трябва да отговарят за нашата сигурност, да предотвратяват или разкриват престъпления, да са винаги една крачка пред лошите, да предугаждат коварните им планове, да разплитат престъпните им схеми и да отделят истината от лъжата, с една дума – органите, които трябва хем да са интелигентни, хем да са професионалисти, тая седмица заловиха....... Червения пират....

Заловиха го на...... гробищата............

От там той.... заплашвал съдии, прокурори и тайни свидетели по мейла..........

Ооох, майкооооу!

Добре - тях, че не ги е срам, не ги е срам. Ама, вас не ви ли е страх? С такива инфантилни органи единственият ни късмет е, че явно и престъпниците ни са същите глупендери, иначе да сме се избили, взривили и сомооатентатили до крак вече.

Ма, то и как няма да са същите глупендери, като отдавна е ясно, че органите на сигурността и органите на престъпността са едни и същи органи у нас. И като казваме органи, не намекваме, че става дума за мозък. По-скоро за нещо по-елементарно като право черво. Отгоре влиза, отдолу излиза – повече функции трудно съвместяват.

Но то и какво да очакваш от полиция, чийто шеф и после премиер е чел само Винету? Естествено, че ако залавят някого, то ще е я Червения пират, я Черния корсар, я Конника без глава. При повече от един приказен престъпник, нещата за тях обаче се усложняват до степен да изпаднат в ступор и да не правят нищо. Осемте джуджета разкриха ли ги, например? Докато се накумят, джуджетата взеха да умират едно след друго и все по насилствен начин. Дет се вика, не били Осемте джуджета, ми били Десет малки негърчета. Нали знаете песента, по която е писан романът?

„Десет малки негърчета похапваха добре,

задави се едното, сега са девет те.

Девет малки негърчета до късно поседяха,

заспа едното непробудно и вече осем бяха.

Осем малки негърчета пътуваха из Девън,

едното там остана и върнаха се седем.

Седем малки негърчета сякоха дърва,

съсече се едното, остана без глава.“ И т.н.

Припомням го, за да сме наясно как ще продължава сагата след Червения пират. Както казваше един познат отец, след като Варненският митрополит се удави:

„Варненската митрополия е най-богатата в България. Милиони има в сметката, той сам ще ходи да се гмурка. Па плАти на некой да се гмурка, ти сЕди и гледай. Те сега всички митрополити така са се уплашили, душ не смеят да си вземат. Ма нема всички да се удавят, един ще го обесят, друг ще го застрелят, разнообразие да има...“

Та, много приказни герои дават фира у нас. И Шехерезада я арестуваха, и Винету го прибраха за малко, и Белия хакер го разкриха... Само Али Баба и 40-те разбойника си седят на сянка в парламента и крепят етническия мир.

Разбрахме вече, че зад последните атаки срещу съдебната система седи Червения пират. Той сам си го е признал. Обикалял из гробищата нощем и плашел караконджулите... пардон съдиите. Със сигурност това не е всичко. Гаранция Червения пират е заложил пиратката и на кортежа на Гешев, извършвайки така атентат срещу тогавашния главен прокурор на републиката. При това точно в неудобния момент, когато с държавната лимузина за 100 бона и гавази, платени от бюджета, главпрокурорът се разхождал из планините. Прокурорски туризъм му викам аз на това – хем си в природата, хем не слизаш от лимузината, хем накрая в някое китно селце те чака отрупана с мезета софра, съвсем спонтанно и от чиста радост на домакините. Дали Червения пират е действал сам или му е помагал и Митко Бомбата, ще разберем в следващия епизод.

Сигурна съм също така, че Червения пират и Белия хакер стоят зад атентата срещу парламента. Помните ли го? Злите сили разбъзикаха поливачките там, така щото да подмокрят народните представители и да подкопаят народната власт посредством водна струйка.

Тъй като Червения пират си е доста компютърно грамотен, няма да се учудя, ако именно той е „джуркал“ съдебните дела така, че да се падат все при подходящи съдии.  Ако търсите пари от магистрали, митници, пенсионни фондове или банкови сметки – търсете Червения пират. Не искам да подсказвам на Органите, но аз бих преразгледала случая КТБ. В единствените улики по случая с откраднатите пари - тефтерчетата със сметки, пишеше „ДП“, което според Гешев означавало държавно предприятие. Това помните ли го? Сигурно, щото тогава всички си помислихте, че става дума Делян Пеевски. Но това бе просто пореден опит този честен човек да бъде омаскарен.

Сега нещата се изясняват. ДП всъщност е „Дъ Пайрат“. А защо Дъ Пайрат е червен? Според мен, за да се сещаме, че зад руските килъри, които убиха Луканов, се крие именно той. Знаете от романите и сериалите, че престъпниците обичат да дават тайни нишани на Органите, за да си играт с тях на котка и мишка. Или на Том и Джери, ако останем в стилистиката на Органите.

Червен-Русия, сещате ли се?

Това дава възможност на евроатлантическите сили да си останат евроаталантически пред партньорите и да обявят, че са разкрили и руска мрежа от килъри и шпиони. Червения пират е само един, но е толкова чевръст с имейлите, че действал направо като цяла мрежа.

"Рот Фронт Пират".

Мисля, че с малко повече „джуркане“ по времеа на разследването, ще се окаже, че той е застрелял Джон Ленън и Джон Кенеди – нали е червен, гръмнал е папата, пробол е Георги Марков и най-вече – ето кой уби Лора Палмър, драги зрители.

Така, че злото е победено! Сядайте пред телевизорите да видите какво ще стане в следващия епизод.