"Байерн" (Мюнхен) и "Пари Сен Жермен" са първите четвъртфиналисти в Шампионска лига.

Баварците разбиха "Лацио" с 3:0 на реванша и продължават напред с общ резултат 3:1, заличавайки пасив от 0:1. Грандът си отдъхна, тъй като е изправен пред сезон без трофей - отпадна за Купата на Германия и изостава на 10 т. от "Байер" (Леверкузен) в Бундеслигата.

Докато ПСЖ не допусна изненада и с два гола на Килиан Мбапе спечели и втория мач срещу "Реал Сосиедад" с 2:1, класирайки се напред с общ резултат 4:1.

Баварците доминираха и нанесоха своя удар в края на първата част, когато два бързи гола на Хари Кейн и Томас Мюлер обърнаха развоя в тяхна полза. Кейн откри резултата в 39-а минута с глава след опит за удар на Герейро, който се превърна в асистенция.

Последва пропуск на Джамал Мусиала, но "Байерн" вкара важния втори гол в самия край на първата част. Ветеранът Томас Мюлер отклони топката с глава в мрежата след удар на Матайс де Лихт.

Интригата окончателно приключи в 66-ата минута, когато Хари Кейн вкара втория си гол в мача с добавка, след като вратарят на "Лацио" изби удар на Лерой Сане. Английският таран вече има 32 гола в 33 мача този сезон.

В Сан Себастиан ПСЖ рано охлади амбициите на "Сосиедад", след като Килиан Мбапе откри резултата в 15-ата минута. Мбапе получи пас в наказателното поле, финтира защитник и с удар в далечния ъгъл буквално скъса мрежата.

В 56-ата отново Мбапе бе точен за парижани.

Баските стигнаха до попадение в 63-ата чрез резервата Баренечеа, но попадението бе отменено заради засада. Усилията на домакините се увенчаха с почетно попадение минута преди края, когато Микел Мерино се разписа за крайното 1:2.

Треньорът Томас Тухел наранил палеца на крака си при речта преди двубоя

Старши треньорът на "Байерн" Томас Тухел е наранил палеца на крака си при речта си пред футболистите, предаде Ройтерс, цитирайки специалиста, който напуска в края на сезона.

Той каза, че ритнал шкаф в съблекалнята по време на словото си:

"Мотивационната реч преди мача му струваше десния палец. Получих помощ на място, но нямах смелостта да сваля обувката, защото не мислех, че ще я обуя отново. Футболистите сигурно са се чудели защо седя през цялото време."

Грандовете "Реал" (Мадрид) и "Манчестър Сити" най-вероятно ще се присъединят тази вечер

Тази вечер ще се изиграят още две осминафинални реванша - "Реал" (Мадрид) приема "РБ Лайпциг" след победа с 1:0 в първия мач, докато носителят на трофея "Манчестър Сити" играе у дома срещу "Копенхаген". В първата среща "Сити" надделя с 3:1.