Певицата Жана Бергендорф е била арестувана тази сутрин в малките часове, съобщиха медии.

По първоначални данни тя отишла на гости с неин приятел. След 03 часа двамата започнали да буйстват и да чупят мебелите на домакина. 

Той подал сигнал на телефон 112. На мястото веднага дошли полицаи, които задържали певицата и приятеля ѝ.

По-късно прокуратурата разпространи официално съобщение, че я обвинява в хулиганство и "съпротива срещу орган на властта".

"Обвиняемата е обиждала и заплашвала полицейските служители, които се опитвали да я задържат, опитала да ги рита и не изпълнявала разпорежданията им.", пишат оттам.

Тя обаче е освободена под гаранция от 1000 лв. от самата прокуратура.

Ето и цялото съобщение на прокуратрата:

Софийска районна прокуратура обвини жена за хулигански действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишна жена за хулигански действия.

На 06.03.2024 г. около 04,00 часа в блок на  бул. „Президент Линкълн”  в гр. София, обвиняемата Ж.Б. е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Обвиняемата е обиждала и заплашвала полицейските служители, които се опитвали да я задържат, опитала да ги рита и не изпълнявала разпорежданията им.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Ж.Б. не е осъждана. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1000 лева.

Бергендорф, която е победител във формата "Х фактор", е и част от Equinox, който представяше България на "Евровизия".

Тя обаче има системни проблеми със закона - най-вече свързани с дрога.

На 19 април 2016 г. тя бе задържана след леко ПТП в София. Макар, че провеката с дрегер показала, че не е пила, пристигналите на мястото полицаи се усъмнили от поведението и и й направили полеви тест за наркотици, който показал наличието на кокаин. Певицата е отказала да даде кръв и урина и пренощува в Първо РУП.

Няколко месеца по-рано беше задържана, след като в апартамента й беше намерена марихуана. Тогава обаче с приятеля й взаимно почват да се набеждават, че са наркомани - фактът е, че към днешна дата тя няма присъда.