Испанската прокуратура поиска 4 години и 9 месеца затвор за легендарния треньор на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти за данъчни измами, предаде испанската агенция ЕФЕ, цитирана от БТА.

Повдигнати са му обвинения и италианецът ще влезе в съда, като обвинението в испанската столица твърди, че е укрил 1 милион евро. В обвинителния акт пише, че не е декларирал 386 381 евро през 2014 г. и 675 718 през 2015 г. 

Анчелоти се е регистрирал като постоянно пребиваващ в Испания за данъчни цели и че местожителството му е било в Мадрид - във въпросния период. Тогава той е декларирал единствено заплатите, получени от „Реал“ (Мадрид), а е пропуснал печалбите, свързани с имиджови права.

Прокуратурата заяви, че „за да избегне данъчно облагане върху средствата от правата върху изображенията“, получавани от "Реал" и други организации на различни събития, треньорът е прибегнал до „сложни и объркващи“ мрежи от тръстове и компании, за да избегне облагане.

Любопитно е, че за подобно провинение бе съден също Кристиано Роналдо, както и други звезди на "белите". 

Анчелоти подписа договор с "лос меренгес" на 4 юли 2013 г., като контрактът бе в сила до 2016 г. Карло бе уволнен през май 2015 г., но остана да живее в Мадрид до края на същата година. След това се завърна, като сега кара втория си период в най-успешния футболен клуб в света.

"Реал" (Мадрид) обяви, че няма да коментира случая, не и на този етап.