Лили Иванова вдигна препълнената до краен предел зала „Студио 4“ на културния център „Флаже“ в Брюксел.

Това стана на концерт по патронажа на българския евродепутат Илхан Кючюк от ДПС и либералната група „Обнови Европа“ (ОЕ).

Стотици българи пристигнаха в столицата от всички краища на Белгия, за да чуят знаменитата певица. На събитието дойдоха също така дипломати и евродепутати, както и депутати от Турция.

На някои от най-хитовите изпълнения публиката бе на крака. А когато зазвуча „Детелини“, цялата зала запя песента заедно с Лили Иванова.

Концертът продължи около час и половина и завърши с „Камино“ - един от ранните хитове на певицата, който е на испански език.

„Много съм удовлетворен, че успяхме да организираме това страхотно събитие, което е много важно за България. Казвал съм много пъти, че там, където е Лили Иванова, е България. Доказателството беше и тази вечер“, коментира след шоуто Илхан Кючюк.

Да слуша Лили Иванова дойде и родената и отраснала в България испанска евродепутатка Ева Мария Попчева, съпартийка на Кючюк.

„Дълги години не съм слушала Лили Иванова, усещането е невероятно. Изведнъж се оказа, че мога да пея всичките й песни, особено по-старите, които знам от дете“, сподели тя.

Любимата й песен е „Детелини“.

Живееща в Белгия българка бе недоволна, но не от друго, а от краткотрайния според нея концерт. Иначе тя харесва певицата и нейните изпълнения и с удоволствие ги е изслушала отново.

Наш сънародник пък видя връщане назад във времето, подобно на романа „Времеубежище“ на Георги Господинов.

„Концертът изглеждаше носталгично. Казвам го и в положителен, и в отрицателен смисъл. В миналото имаше и някои положителни неща, но няма как да се върнем там“, каза той.

И допълни, че въпреки че въпреки добрия си глас Лили Иванова не е любимата му певица. На въпроса защо е дошъл на концерта българският гражданин отговори:

„За разнообразие, за да не съм си вкъщи, да речем.“