Първата ракета на България при жените Виктория Томова преодоля София Кенин (САЩ) в първия кръг на турнира от Мастърс 1000 в Индиън Уелс, Калифорния - 6:4, 7:6(5). Двубоят продължи 100 минути.

25-годишната Кенин е шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020 г.

Във втория кръг Томова ще играе срещу номер 20 в основната схема Каролин Гарсия.

Българката набързо изостана с 0:2 в началото на първия сет срещу Кенин, но това не я пречупи. Тя спря серията на представителката на домакините, върна брейка и направи обрат до 5:2, записвайки още един. 

При 5:3 Виктория сервираше за спечелване на сета, но допусна пробив. Още в следващия гейм обаче Томова обаче отново се справи с подаването на своята съперничка и спечели първата част с 6:4.

Във втората част софиянката продължи да доминира на корта и поведе с 5:2. На свой Кенин даде отпор, взе четири поредни гейма и при 6:5 в своя полза сервираше за изравняване на сетовете. Този развой бе отличен не само за американските зрители, но и за неутралните.

В критичния момент българката показа здрави нерви и успя да върне пробива, за да се стигне до тайбрек. В него драмата продължи с пълна сила и типично като за мач при дамите.

Томова поведе с 5:1 точки, но допусна изравняване при 5:5. След това поведе с 6:5 и от първия си мачбол затвори мача в своя полза.

Във втория кръг в Рая на тениса, както е наричан комплексът насред пустинята в Калифорния, при мъжете ще се влючи Григор Димитров.