Кандидатът за президент на БФС на конгреса в петък Петьо Костадинов, заяви че има сигнали за купуване на гласове, те са подадени до СДВР и до централата. Това заяви той по време на пресконференция във Велико Търново, където закри кампанията си, предаде БТА.

Футболният агент и бизнесмен не пожела да каже повече подробности, тъй като, по думите му, тече проверка. Не стана ясно и кой е подал сигналите - Костадинов не каза, че е той. Научил е за това по време на инструктажа за форума, проведен на 11 март в "Бояна".

„Има 567 клуба в областните футболни групи, всеки един от тях ще получи 4-цифрена сума, стига да участва в състезания, а не фигурира случайно“, каза Костадинов и подчерта, че това е за предпочитане, вместо купуването на гласове между 200 и 300 лева.

Той отново подчерта, че ако не бъде избран или стигне до балотаж, няма да подкрепя никого и няма да участва в чужд екип. Бившият журналист добави, че няма притеснения за честността на конгреса, ако се приеме предложението му събранието да се предава пряко, да бъде открито за медиите, а гласуването да става с бюлетина, но без тъмна стаичка.

Пред журналистите работилият в ЦСКА агент припомни десетте тезиса, залегнали в концепцията му за българския футбол с хоризонт 2030 г.

Костадинов посочи, че ако бъде избран за президент на БФС ще покани в Изпълкома на съюза 13 души, които са част от предизобрния му екип. Още две места ще има за представителите на Професионалната и Аматьорската футболна лига.

В щаба му са финансисти, преподаватели и други експерти по няколко направления.