Виталий Робертус, вицепрезидент на руския петролен гигант "Лукойл", е починал внезапно на 54-годишна възраст. Това обявиха от компанията в съобщение до медиите днес.

С това той става четвъртият в последните 2 години от ръководството на компанията, умрял при странни обстоятелства - засега не е ясно инфаркт или падане отвисоко. Освен шефове в "Лукойл", внезапна смърт преследва и множество други висши ръководители и олигарси в Русия от началото на войната в Украйна.

В "Лукойл" първи почина още през май 2022 г. вицепрезидентът Александър Суботин. Последва го Равил Маганов през 2023 г., председател на Съвета на директорите, който падна от 6-ия етаж на президентската болница в Москва. Скоро след него си отиде и наследникът му Владимир Некрасов.

Ето какво още написаха от компанията:

"С дълбока скръб ви съобщаваме, че Виталий Владимирович Робертус, вицепрезидент на компанията, почина внезапно на 54-годишна възраст.

Трудовата биография на Виталий Владимирович беше свързана изключително с ПАО ЛУКОЙЛ. Веднага след като завършва Института, той започва работа в Дружеството като икономист, като впоследствие преминава през всички етапи на професионално израстване. За 30 години работа в ЛУКОЙЛ той е спечелил уважението на колегите си не само в Компанията, но и в отрасъла като цяло. Удостоен е с държавни и ведомствени награди за успехите си в развитието на националния горивно-енергиен комплекс.

Ще остане в паметта ни като талантлив мениджър, всестранно развит човек и отзивчив другар.

Екипът на ЛУКОЙЛ изказва своите най-дълбоки съболезнования на семейството и приятелите на Виталий Владимирович Робертус".