Районният съд в Дупница не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест и пусна обвиняемия Н.А. под парична гаранция.

Случаят придоби национална известност най-вече заради това, че дъщерята на двамата засне на видео как бащата блъска главата на майката в стената в Бобов дол, прати го на баба си и тя го публикува в социалките.

Оказа се обаче, че жертвата не иска да подава жалба, както и преди е оттегляла свои показания по разследване за идентично насилие срещу нея.

Тъй като жената не си е извадила и медицинско, квалификацията на деянието засега е за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

След това мъжът изчезна и бе задържан от МВР в София.

"Съдът прие, че обвиняемият Н.А. е с чисто съдебно минало, с оглед реабилитирането му по право, трудово ангажиран и няма опасност да се укрие. Деянието, в което е обвинен, подлежи на прилагане на чл. 78А от НК – освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото за него наказание е до три години лишаване от свобода", съобщават днес от пресцентъра на държавното обвинение.

С определение на съда на обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв.

Районна прокуратура – Кюстендил ще я протестира пред въззивната инстанция - Окръжен съд-Кюстендил.