Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров няма да продължат с опитите да оглавят Българския футболен съюз, стана ясно от думите им след края на извънредния конгрес, на който понесоха тежка загуба от Георги Иванов-Гонзо - 181:235 гласа.

Те ще продължат да правят каквото и сега - всеки със своя живот и задължения. През есента на 2021 г., когато Бербо загуби с много малка разлика от Борислав Михайлов - 11 гласа, той и екипът му заведоха дела и бяха готови да продължат битката. Направиха го, но сега изглежда - по думите и израженията им, че "слагат оръжие". Бербатов се дистанцира "поне засега", а бившите му съотборници не се виждат под никаква форма в родния футбол.

Те честитиха на Иванов, зaявиха, че трябва да се уважи вотът на конгреса и да му се даде време. Не са видели нищо нередно на събранието.

"Клубовете решиха, това е тяхно право, започна Димитър Бербатов. - Избраха президент, трябва да уважим избора им. Те решиха, че някой друг трябва да поеме тази отговорност и ние трябва да уважим това. Бяхме вътре, наблюдавахме процесите. И когато се стигна до решаващия момент, видяхте. Ние го поздравихме. Пожелахме успех, такава е волята на клубовете.

Аз лично не видях нищо нередно, клубовете са направили своя избор и оттук нататък пожелаваме успех на Георги. Той си обяви изпълкома. Аз лично мога да говоря за себе си, питайте Мартин и Стилиян (за влизане вътре при поканата на Гонзо, бел. авт.). Но като влезеш в изпълкома ти трябва мнозинство. Сам човек нищо не можеш да направиш и следователно няма и смисъл. Един човек не може да е коректив."

Няма смисъл да опитваме в момента. Нека да дадем време на новия президент, точно сега е влязъл да опита да работи, даде време на опонента си Димитър Бербатов.

"Аз ще гледам отстрани и се надявам нещата да тръгнат в правилна посока. Има достатъчно неща, с които аз ще се занимавам. Така че това, което зависеше от нас, го направихме. За съжаление не винаги в живота има хепи-енд, но ние няма от какво да се срамуваме. Вървим с високо изправени глави, защото дадохме всичко от себе си и по правилния начин.

Клубовете определиха техния кандидат и той е Георги Иванов. Все пак е част от ръководството на БФС и явно продължава тенденцията да няма промяна. Но това ще го разберем в последствие", завърши бившият голмайстор на Висшата лига.

Стилиян Петров: Аз съм с Димитър и оставам до края с него

"Аз съм казал, че съм с Димитър и оставам до края с него, независимо от крайния резултат, заяви Стилиян Петров, като по този начин също отклони поканата на Гонзо за ИК. - Първо искам да поздравя Иванов и да му пожелая успех, може би сега трябва и спокойствие, за да се опита да работи. Ще видим дали е правилен избор. Искам само да разсея няколко неща, които вървят от последните месеци и дни. Излязоха информации, че се виждаме с определени личности. Искахме да работим за българския футбол, ние сме истински и това доказва, че си държим на реномето и на имената."

След това, явно доста огорчен, Стилиян Петров заяви, че "приключва с българския футбол":

"Стилиян Петров е дотук с българския футбол. Ще се занимавам вече с моите си неща, с моите бизнеси. Стилиян Петров няма да бъде повече от българския футбол."

Мартин Петров: Повече не ме търсете да коментирам български футбол

"Моето мнение е като това на Стилиян. Аз бях дотук. И една молба към всички вас, журналистите, оттук нататък не ме търсете да коментирам български футбол. Опитахме се да направим промяна в тези три години, дадохме всичко от себе си. Най-лесно ни беше да си гледаме отстрани.

И всички хора, общественост, а и някои от вас, които ни молеха да се захванем с тази битка, ние решихме да го направим. Опитахме се по правилния, законния, честния начин. Радвам се, че се разсеяха всякакви такива съмнения. Нека да видим какво ще стане, ще му дадем време", рече Мартин по отношение на новия президент.