Две големи погребения ни се събраха в един ден. На патриарх Неофит и на българския футбол. Нека почиват в мир, амин!

На конгреса на БФС клубовете можеха да избират между екип от трима световни футболисти и един местен. Екипът е от хора с огромна кариера, познати на футбола в цял свят, подробен план за развитие на българския футбол, огромна благотворителност, прилично образование. Само контактите им малко куци - познават предимно разни чужденци, некви футболисти и треньори на клубове от чужбина, дет‘ са пълни с мигранти и един българин нема.

А другият кандидат – той също има много качества. Например той.... ъъъъъъъ, таковата, абе жив и здрав е човекът, освен това и той е играл футбол. На тия години косата си му е на главата, което е вид напредък в управлението на футбола ни. И също не е лош човек, има сърце за чуждото страдание  - едно време като простреляха една негова любовница, която се разхождаше с един наркодилър из Амстердам, заряза и футбол, и жена, и деца, само и само да я подкрепи в този тежък за нея момент.

Добър човек е, а и добри хора познава. То контактите са всичко в днешно време. Какъв шеф си на българския футбол, ако не вдигаш телефона на когото трябва и го вдигаш на когото не трябва. Това е най-важното умение в България и с него не само шеф на БФС, ами и на БПЦ, на ВСС, на МВР, на КЗК, на СГП, на НДК, на НГДК и на каквито си искате още абревиатури можете да станете.

Освен това изборът на Гонзо за шеф на БФС е утвърждаващ! Защо все разни харвардци, академици и шампиони да ни управляват, бе? Кой е казал, че шефове трябва да стават все хора, дето са го учили това, над което шефстват? Ходили били на училище, че после и в университет? Кариера били направили, еле па в чужбина. То в чужбина всеки може, бе. Там е лесно - можеш - ставаш.

Я да ги видя у нас? Ако си беха седели в България, щяха да ги държат на резервната скамейка до пенсия. Тия хора един кючек не могат да извъртят, един лев не са дарили на българския попфолк или на българската мода, ми те никакви патриоти не са... Даже сигурно лъскавите автомобили сами си ги купуват, със свои пари, честно изкарани и развалят така нравите ни. И бас държа, че не играят хазарт. Какво БФС, какъв български футбол, какви пет лева?

Освен това са нещо малко бавно развиващи се. Тръгнал, моля ти се, от местен клуб, минал през софийски, отишъл в европейски. Па ходил на училище 11 години, а после и в НСА сигурно поне пет години е търкал скамейките. Ненаучили се, бе. За какво са ни такива обикновени хора? Като имаме капацитети като Гонзо Светкавицата -  човек, който завършва университет, без да е завършил 8 клас? В чужбина на такива им викат вундеркинди – още учениче, а вече академик. За две години взима пет.

България, мили приятели, е страната на гениите. Оня ден и журналистката Поли Паунова го доказа. В нейно разследване за дипломите в Югозападния университет става ясно, че родината ни е пълна с хора, които завършват целия курс право за три-четири семестъра. Даже една студентка успяла да почне и да се дипломира като юрист в рамките на един следобед. Вие за такива чудеса в друга страна чували ли сте? Аз тая студентка искам да я видя. В действие, в съда. То и сигурно ще я видим, де. Ако ни управляваха такива като Бербатов - на подсъдимата скамейка. Но сега като ни управляват гонзовците, пак ще я гледаме, но със съдийска тога. И най-малкото в СГП, ако не стане там - поне в парламента. Да кове и приема законите.

Какво лошо има в това? Всеки от вас, мили приятели, може да стане каквото си поиска. Съдия, шеф в БФС, главен прокурор, даже премиер - и не е нужно да си с някакъв ценз. То затова държавата е пълна с политици и футболисти, а нема кой кравите да пасе. Щото за кравар си трябва ноухау - да знаеш как на две крави сеното да разделиш, как да ги издоиш и как да ги изведеш и прибереш. Млякото как да съхраниш, как да продадеш, да ставаш рано, да газиш лайната, да ходиш по къра, авторитет да имаш поне пред стадото. И така всеки ден.

А за БФС ти трябва само едно телефонче и в него пред точните номера да пише - вдигни! Това е.