"Манчестър Юнайтед" победи "Ливърпул" с 4:3 след продължения в четвъртфинал за Купата на Футболната асоциация, който ще се коментира дълго - като един от мачовете на сезона в клубния футбол.

Битката на "Олд Трафорд" предложи два обрата, а триумфалното попадение на Амад Диало падна в 120-ата минута.

А съдбата се усмихна още веднъж на "червените дяволи" по-късно - жребият ги прати срещу "Ковънтри" на полуфинал на "Уембли". Другият противопоставя "Челси" и носителя на отличието "Манчестър Сити".

"Юнайтед" препречи пътя на исторически най-големия си съперник в Англия към спечелване на четири купи този сезон. "Ливърпул" вече грабна Купата на лигата, продължава напред в Лига Европа и е в играта за титлата на Висшата лига.

Сблъсъкът на "Олд Трафорд" се превърна в класика. Головите положения започнаха да се нижат още от първите минути. 

Скот Мактомини откри в 10-ата минута, след като вратарят Калахър изби топката при удар на Алехандро Гарначо. Шотландецът направи пропуск за 2:0. В 37-ата Ендо изравни, но попадението не бе зачетено от ВАР заради засада.

"Ливърпул" стигна до пълен обрат в края на полувремето. Алексис Макалистър изравни, а в добавеното време Мохамед Салах вкара за 2:1.

Гостите имаха превъзходство след почивката - игрово и като владеене на топката, но не вкараха трето попадение, което би решило спора.

Точно когато се виждаше, че "Юнайтед" не може да вкара двубоя в продължения, бразилецът Антони изравни в 87-ата. Голът даде криле на тима на Ерик тен Хаг и той вкара съперника си в половината му, въпреки че малко след попадението за 2:2 Харви Елиът удари греда след рискована игра на вратаря Онана.

В последните секунди Маркъс Рашфорд бе изведен сам срещу Калахър, но прати топката край рамката.

В първото продължение "червените дяволи" продължиха да са настоятелни и имаха добри атаки, но в края му отново видяха топката в мрежата си. Елиът този път ликува - с помощта на рикошет - 3:2.

В 112-ата Рашфорд изравни отново, след като домакините отнеха топката в средата на терена - 3:3. Личеше, че и двата тима опитваха да избегнат дузпите.

В 120-ата минута "Ливърпул" изпълни корнер, "Юнайтед" първоначално изби, кълбото стигна до Дарвин Нунес, но Амад Диало му отне пред пеналта и "дяволите" тръгнаха във вихрена контра. В края й Гарначо подаде на Диало и младокът взриви домакинската публика в Театъра на мечтите. В радостта си той съблече фланелката си, а това означаваше втори жълт и червен картон.

"Юнайтед" удържа в добавеното време и запази надежди за трофей и този сезон - досега кошмарен.