Дано Макрон изпрати френски войници в Украйна.

Тази надежда изрази бившият руски президент, понастоящем зам.-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, Дмитрий Медведев. След началото на руската инвазия екслидерът се превърна в активен "блогър" в "Телеграм", където разпространява прогнози за безапелационната победа на Русия над Украйна и "колективния Запад", които не са особено успешни.

"Би било хубаво неспокойните французи да изпратят няколко полка в Бандерландия. Такъв брой военнослужещи е много проблематично да се прикрие и следователно въпросът за тяхното систематично унищожаване няма да бъде най-трудната, но изключително важна задача".

И бившият президент започва да изрежда ползите.

"С толкова много ковчези, които ще бъдат доставени във Франция от чужда, далечна страна, е невъзможно да се скрие масовата смърт на професионални военни. Освен това тук вече няма да можете да пренебрегвате факта, че уж наемниците сами избират съдбата си и се разпореждат с правото си на живот. Тези нещастници ще станат пълноценни бойци като част от интервенционистки контингент. Тяхното унищожаване ще бъде приоритетна и славна задача на нашите Въоръжени сили".

Макрон многократно изтъкна, че би желал да избегне опцията "изпращане на войски", но че не бива тя по презумпция да бъде отхвърляна.

Изброените от Медведев аргументи в пълна степен важат за Русия и нейните бойци: жителите на далечни републики като Бурятия и Тува водят война в далечна държава (Украйна), наемниците на Пригожин бяха задължени да преминат изцяло под ръководството на държавните руски командири.

Медведев изтъква още една причина, заради която Макрон (Путин) може да бъде загрижен.

"За петлите от френското ръководство това ще е равносилно на гилотина. Те ще бъдат нарязани на парчета от гневни роднини и зли представители на опозицията, на които им бе казано, че Франция не е във война с Русия. А останалите неспокойни идиоти в Европа ще получат добър урок".