Съдийската комисия на БФС обяви, ме няма да уважи искането на "Ботев" (Пловдив) за съдии от чужбина в полуфиналите за Купата на България следващия месец.

"Всички ние видяхме тенденцията и грубото погазване на правилата при последната ни среща за първенство с отбора на ЦСКА-София, като желаем това да не се повтаря никога повече. Вярваме, че честната игра е най-важното в идващите футболни битки, а за тази цел факторът „съдийство“, като дългогодишен проблем в българския футбол, трябва да бъде елиминиран. Нека по-добрият отбор продължи!", написаха от "Ботев" в публично огласено писмо до БФС.

От СК на съюза отговориха следното:

"Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България."

"Ботев" е сред клубовете, които често се оплакват от съдийството. Двубоите за Купата са през април. Другата двойка е "Лудогорец" - "Хебър".