Звездите от предстоящата в края на тази седмица боксова галавечер в "Арена София" направиха демонстративна тренировка сред руините на античния град Сердика в столицата.

На мястото, познато на столичани като Ларгото, бе поставен своеобразен ринг, на който се качиха братята Кубрат и Тервел Пулев, техните противници - съответно Ихор Шевадзуцкий и Лори Ламбърт, както и българските боксьори Кирил Русинов, Петър Драганов и Даниел Асенов, за когото това ще бъде дебют на професионалния ринг.

Мястото, на което се проведе тренировката, както и часът пик, доведоха много хора, ползващи метрото в центъра, да спрат и да погледат, а част от тях успяха да си направят и снимки за спомен с братя Пулеви.

Утре в хотел "Маринела" е насрочена пресконференция преди шоуто, а в петък в мол "България" е официалният кантар.

Кубрат Пулев: Украинецът не е по-лош от Махмуд Чар

"Избрахме това място, защото е емблематично и историческо. Много телевизии предават това нещо по света и искахме да представим и България по най-хубавия начин, заяви Кубрат Пулев. - Имаме толкова голяма история, която трябва да бъде показвана и да се гордеем с нея. Можеше да изберем всеки един мол, но това място е много истинско, много важно за българите. Не само не трябва да забравяме нашите предци и нашата история, но трябва да се гордеем с нея. Тук е много красиво и е направено качествено."

Той трябваше да се бие с Махмуд Чар за "регулярната" световна титла на WBA, но съперникът му получи контузия и двубоят бе отложен. Чар бе заменен от украинеца  Ихор Шевадзуцкий.

"Съперникът ми в никакъв случай не е по-лош от Махмуд Чар. Стилът му е подобен, да не кажа същият. Твърдо момче, идва тук за победа. Преди един месец е имал мач, подготвен е. Смяната на противника не ме затрудни, защото тя се случи съвсем в края на подготовката ми. Все пак ние бяхме готови и успяхме да реагираме много бързо. Поздравления за моя тим. Смятам, че ще станат много сериозни битки. На тази гала ще има много хубави мачове, ще бъде класно и красиво", допълни двукратният претендент за световната титла.

Кобрата не се съмнява в контузията на Чар.

"Не искам да говоря от името на Чар дали ще има бъдещ мач между нас, но засега уговорката е такава. Все пак вие ще имате възможност лично да го попитате. Той държи да дойде и да ме гледа на живо, може би ще бъде тук дори още утре за пресконференцията. В спорта и в бокса, особено в тежка категория, такива контузии се случват.

На мен вече колко пъти ми се случва да имам контузия преди мач. Всеки професионален атлет е под подобна опасност. Засега мач между мен и Чар е фиксиран за септември, но ще видим дали ще бъде тогава. Правя и невъзможното този мач да бъде в България. Не искам да коментирам детайли, но който ми вярва, нека да ми вярва", завърши Кубрат Пулев.

Тервел Пулев: Искахме да направим паралел между историята, бокса и спорта

"Подготовката ми мина добре и съм в добра форма. Направих хубави спаринги срещу стабилни партньори. Някои от тях имат напълно идентичен стил с този на противника ми. Чувствам се добре подготвен", каза по-малкият от братята Пулеви.

"С Кубрат искахме да направим един паралел между историята, бокса и спорта. Всеки един от нас пише някаква история. Надявам се, че чрез нашия пример ще успеем да вдъхновим и следващите поколения. Ние не сме вечни, напротив. Когато общувам с треньорите, много от тях ми казват, че има все повече младежи, които искат да се занимават с бокс и да постигат успехи, дори на професионалния ринг. Това е едно поне малко признание за нас и нашата работа", завърши Тервел Пулев.