Шестимата души, които са в неизвестност, откакто мост в Балтимор рухна, след като товарен кораб се блъсна в него, са смятани за мъртви. Това съобщи Бреговата охрана на САЩ и добави, че издирването на оцелели е спряно, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Имайки предвид колко дълго продължава спасителната операция и температурата на водата, "не смятаме, че ще намерим който и да било от тези хора жив", заяви контраадмирал Шанън Гилрет. Заради ниската температура на водата и подводните течения са спрени акциите на водолазите. Издирването ще продължи само над вода с помощта на плавателни съдове.

Най-малко двама души бяха извадени вчера от водата. 

По време на катастрофата на моста е имало работници, които са ремонтирали пътното платно. Не е ясно колко точно са били те.

Стоманеният мост "Франсис Скот Кий" над река Патапско, в който вчера се блъсна товарният кораб и който в резултат на това рухна, е открит през 1977 г. след 5 години строителство и е с дължина 2,6 километра. Годишно по него минават 11,3 милиона превозни средства, посочва управлението за транспорт на щата Мериленд. Мостът ги отвежда на междущатска магистрала 695, която заобикаля Балтимор. Под него минават кораби от и за пристанището в Балтимор.