Кубрат Пулев очаква спектакъл за феновете в залата и пред телевизорите в събота вечер, когато тимът му организира боксова гала в столичната зала "Арена София" (някога "Арена Армеец").

Кобрата трябваше да се бие за "регулярната" световна титла на WBA, но съперникът му Махмуд Чар се контузи и двубоят бе отложен за септември. Германецът беше заменен от украинеца Ихор Шевадзуцкий, който има далеч по-малък опит и от Пулев, и от Чар - 11 победи (9 с нокаут), и само една загуба като професионалист. Срещата няма да е със същия ранг, но пак предизвиква интерес.

Спечелилият ще вземе интернационалната титла в тежка категория на WBA, предвидени са 10 рунда, а не 12.

"Обичам да говоря по същество, но няма как да не отбележа, че галата ще бъде зашеметяваща и ще бъде много интересна, рече Кубрат Пулев на пресконференция, повече с елементи на шоу. - Ще има много вълнуващи битки и дори на хората, които не следят изкъсо бокса, ще им бъде интересно.

Брат ми Тервел ще играе също срещу много сериозен противник в лицето на Роли Ламбърт. Моят нов опонент е играл преди един месец и идва в много добра форма. Благодаря му, че прие мача и нашата покана. Трябваше да се вземат много емоционални решения."

Кобрата изрази надежда, че сблъсъкът с Чар ще се случи и му пожела бързо възстановяване. Не е изключено боецът, роден в Бейрут, да присъства на галата в столицата ни.

От своя страна Ихор Шевадзуцкий не се впусна в традиционните на такива събития закани и провокации. Вместо това, той засегна предимно войната в Украйна. Благодари за подкрепата за народа му, на семейството и треньора си...

"Ние ще победим!", рече Хълк, както го наричат, като имаше предвид войната с Русия, а не толкова съботния си мач.

На пресконференцията днес присъстваха още Тервел Пулев, който в предпоследния мач от програмата ще излезе на ринга срещу Роли Ламбърт от Камерун. Двубоят помежду им ще бъде в полутежка категория в осем рунда. 

Тервел има 18 победи (14 с нокаут) и една загуба, докато Ламбърт, който живее и тренира в Дубай, е с 16 победи (12 с нокаут), две загуби и едно равенство.

Програма на галавечерта в "Арена София", която ще започне в 20:00 часа:

1. Ермин Сали (Хърватия) - Слави Хараламбов (България) - суперполусредна категория, четири рунда

2. Керем Йозмен (Турция) - Марко Дмитрович (Босна и Херцеговина) - суперлека категория, четири рунда

3. Венхарт Хазири (Косово) - Кирил Русинов (България) - суперполусредна категория, шест рунда

4. Кристиян Йованович (Сърбия) - Даниел Асенов (България) - лека категория, четири рунда

5. Анхел Адриан Баросо (Венецуела) - Петър Драганов (България) -  суперполусредна категория, осем рунда

6. Дерик Осази (Великобритания) - Жоел Хулио (Колумбия) - суперсредна категория, осем рунда

7. Роли Ламбърт (Камерун) - Тервел Пулев (България) - полутежка категория, осем рунда

8. Ихор Шевадзуцкий (Украйна) - Кубрат Пулев (България) - тежка категория, десет рунда