Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал. Това съобщава БНР, цитирайки пост във фейсбук на майката на младия мъж Атанаска Бакалова.

Недялко Малинов е издъхнал в сряда. Той беше част от масовите протестите с искане за справедливо наказание за убийците на сина му. Те доведоха дори да преграждане на пътища.

По непотвърдена информация през последните месеци мъжът е страдал от тежко заболяване и е бил в болница.

Жестокото убийство на 24-годишния Митко от Цалапица шокира страната миналото лято. За убийството му е обвинен 30-годишният Рангел Бизюрев, който месеци наред се укриваше в Западна Европа.

Буквално преди дни Дания ни върна - след куп законови неуредици, основния обвиняем за убийството.


Първата инстанция го остави в ареста, а днес е делото пред Апелативния съд. Т.е. - Бизюрев иска да излиза на свобода, въреки факта, че се укриваше и бе открит след международно издирване.

Това обаче - както е известно, е само мярка за неотклонение. По същество едва преди дни, при екстрадирането са му предявени обвиненията. Срещу него не е внасян обвинителен акт, камо ли делото да тръгне в съда, поне на първа инстанция.

Паралелно пък се опитва да върви "малкото" дело срещу двама близнаци, помогнали му да скрие трупа. Те са обвинени за "укривателство", а не за съучастие - нещо, което предизвика бурни протести на роднини и близки на жертвата.