"Продължаваме промяната" няма да участва в служебния кабинет на Димитър Главчев нито с ярки политически лица, нито с експерти, увери съпредседателят на партията Кирил Петков.

Бившият премиер добави, че отговорността сега е само на ГЕРБ.

"Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор. Сега най-важното е, че главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори. Следващите двама министри на МВР и на електронното управление ще ни покажат в каква посока ще се движат - ще има ли много купен вот, ще бъдат ли изгорени 400 хил. гласа на българските граждани. Ще следим внимателно", каза той.

На свой ред премиерът в оставка Николай Денков заяви, че ПП няма да изтегля зам.-министрите си, тъй като Главчев следва да реши с кои хора може да работи и с кои не. Денков определи като провокации въпросите за това защо сега ПП критикува Главчев, който само преди няколко месеца бе избран за председател на Сметната палата. По думите му компромисите тогава били нужни.

"Г-н Главчев, с цялото ми уважение към него, е част от номенклатурата на ГЕРБ и неслучайно миналата година бе избран в една доста екстремна ситуация като председател на Сметната палата, която проверява работата на правителството за години назад. Няма как да се правим, че няма отношение към ГЕРБ."

Денков допълни, че ПП опитва да деполитизира регулаторите и контролните органи и това е причина за падането на правителството. 

Петков и Денков говориха преди стартиралото в 10:30 часа двудневно Общо събрание на "Продължаваме промяната", на което ще се проведе избор на нови ръководни органи и определяне на кандидатите за евродепутати.