Велики пости са и внезапно всички взеха да казват истината и само истината.

Оня ден групата на ГЕРБ в Софийска община обвини ПП и ДБ, че са преписали едно към едно бюджета, който ГЕРБ е предложила още есента. От ГЕРБ веднага разбрали, че предложеният им сега бюджет е тяхно отроче, защото, цитирам: „Това е един изключително неамбициозен и некадърен бюджет.“ То и за да критикуваш противника се иска малко мисъл понякога, ма...

Днес пък Валерия Велева заяви по БНТ: "Големият губещ са ПП-ДБ. Те се превърнаха в токсична партия, до която никой не иска да се докосне и да я приеме в скутовете си."

В смисъл, все пак не седят в Оня скут и това според госпожа Велева е скандално. Разбирам я, те тия к'вито са хипстъри, сигурно  и баница не ядат. Много глутен, много лоши мазнини, много зависимости в тия баници, днешните млади им се мръщят. А пък някак не върви да забъркаш на някой лидер на партия смути със спиролина и да му го занесеш вкъщи...

Ако тук още се чудите какво е станало със софийския бюджет – спокойно. Направиха го „амбициозен“, като си вдигнаха заплатите многократно и всички го харесаха. Поне ще имат пари за спиролина и няма да се налага да чакат на някоя колежка да ги нахрани.

Но веднъж като повлече крак истината, и няма спирка. Даже Борисов, дано да не е нещо сериозно, де, и да се оправи бързо човекът – взе от време да време да я произнася. Питат го за „Турски поток“ верно ли е всичко, дето се разкри, той казва: „Гордея се с него“. Вярно, не влиза в детайли, но едно време след такъв въпрос в рамките на два дни щеше вече да се е разграничил, да е открил виновника, да го е уволнил и да се е похвалил, че лично той е разкрил най-голямата далавера в новата ни история. Но тежките месеци, в които не е на власт, му се отразяват на психиката като пет поредни загуби на Григор. Почва да се огъва, да бави ударите, пропуска чудесни положения. Например вече седем дена той все още познава Мария Габриел. В добрите стари времена още в понеделник щеше да се чуди по всички телевизии едновременно коя е тя и защо изобщо го свързват с нея.

Но нищо, сега ще получи малко глътка въздух и ще събере отново сили. Ще си припомним всички добрите стари времена, които бяха сплав между байтошовизъм и деветесарски бандитизъм. Сигурна съм, че се връщаме с лъвски скок отново там, където бяхме последните 30 години. Даже Цеци Красимирова се връща в България, а преди това и Наталия Гуркова си дойде. Черепа вече си е тук, сега чакаме Пашата да излезе от прикритие и Маджо и Маргините да почнат да правят конкурси за красота. Няма лошо в това – всички ще се почувстваме отново млади, ще възстановим физическата форма посредством залягане под масата в заведение, в което се стреля и тичане с 200 далеч от автообил със съмнителни номера, който странно тиктака.

А господин Пеевски ще ни направи една нова приватизация, приватизирайки остатъчния държавен бизнес. Машина на времето просто. При това в новия вариант на 90-те имаме и улеснения – вече няма визи, а билетите за самолети са по-евтини. Така че спасение този път има и то дебне на летището.