Поредицата "Новите български приказки" е актуалното предложение на "Озон" за 1 април. Сред тези незабравими приказки, с които сме отрасли, са интересни заглавия като "Златните павета", "Някой вади папка", "Червения пират и осемте джуджета", "Строи-пакост - приказка от Педя проблем, лакът тръба",  "Кюлче в чекмедже", "Трите мандата", "Партийке, дай да ям" и други, общо девет. Все истории за малки и големи с поука.

"Преоткрий вълшебството на приказките за лека нощ с „Родни приказки без край“. Виж как съвременният фолклор се разгръща пред очите ти с познати и любими герои от България.

Поредицата включва цели девет чудати и вълнуващи истории, които всеки трябва да познава. Приказки за червени пирати, златни павета, мандати за чудо и приказ, легенди от подземния свят и предания от 49-тото Народно събрание ще се превърнат в твой неизчерпаем източник на мъдрост и поука преди лягане", разбираме за поредицата.

"Златните павета"

"Златните павета съвсем не са обикновени. В сърцето на столицата на приказната страна, скрити между фугите им, се крият истории за сделки, конфликти и интриги… ", гласи представянето на тази книга от поредицата.

…Мине се не мине време и златните павета пак се разваляли. И струпвали се политици, майстори и хора да се чудят как да ги пренаредят.“

Над златните павета тегне нечувано проклятие - никога да не могат да бъдат качествено и правилно наредени. Минават години, сменят се вълшебни кабинети и несменяеми кметици, които само обещават, но злата магия не може да бъде развалена...

„Златните павета“ е приказка за мечти за честно управление и надежди за запазване на културното богатство, която учи читателите как се прави ремонт на ремонта.

"Някой вади папка"

Ето и какъв е анонсът за това заглавие - 

Родила се някога, през девет правителства в десето, една политическа сглобка. Въпреки че била млада и зелена, не се намерил #кой да обикне сглобката. Дори политиците, сглобили сглобката, все я плюели и обиждали с грозни думи. Домъчняло ѝ един ден на сглобката и решила да им даде важен урок…

Научете какъв бил урокът в тази находчива история!

„Някой вади папка“ е универсална приказка за лека нощ, с която можете да приспите лесно и вашето младо и непокорно правителство!

Червения пират и осемте джуджета

Някога, в приказна страна, живеел страховит пакостник, наричан Червения пират. Водел скитнически живот, порел интернет вълните с двата си мобилни телефона и заплашвал мирния живот на големите общественици. Но всичко това било само част от голям коварен план…

Проследете приключенията на Червения пират. Веселите истории включват множество комични ситуации, неочаквани обрати и драматични развръзки, които ще ви срещнат с чудатите герои на Осемте джуджета, съдии, нотариуси и прокурори.

"Кюлче в чекмедже"

Какво е завладяващата история в приказка "Кюлче в чекмедже"? 

Върнете се в незабравимите дни на детството, изпълнени с необясними и най-вече необяснени чудеса и баснословни богатства с тази вълшебна съвременна класика.

Всяко дете мечтае за куче, а всяко пораснало дете… и за кюлче! Не всеки има късмета обаче да се събуди до вълшебно чекмедже, в което мечтата му да се сбъдне по приказен начин… А как се е появила там и кой я е снимал, цяло царство да се чуди и мае!

А поуката е:

Тази приказка без край доказва, че всеки шкаф крие неоценимо богатство, когато човек носи голямо сърце.

Трите мандата и предсрочните избори

"Тази уж нова приказка без край ще ви се стори толкова позната, че ще се зачудите “Не сме ли я чували вече?”… но ще ѝ се наслаждавате отново и отново!"

Как започва тази вълшебна приказка?

Живели някога в бащиния дом три мандата, трима добри братя. Животът им бил тежък и труден, борели се всеки ден на нивата за всеки депутатски глас, и всяка вечер се прибирали уморени и обезсърчени в бащиното президентство, да го молят да им потърси нов партиен дом.

Няма да я бъде тая, казал си една вечер обезсърчен баща им, па седнал, легнал, мислил-мислил и решил: тая приказка без предсрочни избори няма скоро да свърши...

Останалите от поредицата са:

"Аз се уча да чета" -

Тази книжка е специално предназначена за нови шефове на футболни съюзи, които сега се учат да четат. Съдържа увлекателни истории с картинки, кратки изречения и много едър шрифт.

Най-ценното в тази книжка, на което учи шефовете, е да бъдат по-уверени и по-добри в четено, но не и в управлението на българския футбол.

„Шефът никак не се справяше с четенето. Ако в речта му има сложни думи с повече срички, ДА НЕ СИ МУ НАСРЕЩА!“
„Ако трябваше да чете пред хора и журналисти, ВНИМАВАЙ!“
„Но в живота имаше правило, което никак не му харесваше - грамотността…“

Помогнете на шефа в неговите първи стъпки в изучаването на буквите, сричките и звуците от азбуката, както и в овладяването на правилното изразяване и механизмите на четене.

"Строи-пакост - приказка от Педя проблем, лакът тръба" -

Строи-пакост се наричам и бели да правя най-обичам.“ Това е приказката за палавия строител, който все се вкарва в „забавни“ приключения, струващи скъпо на страната.

Къде се дяна пътната карта? Кой я скри? На кого принадлежи тръбата? Сред страниците на тази приказка ви очакват куп приключения от близо и далеко, минаващи през Черно море и североизток. Впуснете се в неспирните дяволити лудории на Строи-пакост, включващи духовити рими:

„Аз съм мъничко човече,
на ремонта мил другар.
Имам къща надалече
и във шкафа скъп товар.“

"Партийке, дай да ям!" - 

Потърсете поука и морал в притчата за известния телевизионер, който един ден необяснимо се събудил в офиса на партията, чието-име-не-се-споменава. Уплашен и учуден, той побягнал с пълни джобове към най-близкия изход, за да влезе през него право в обектива на националната приказна телевизия.

"Болен – здрав ум не носи"

„Болен - здрав ум не носи“ е история за неволята и поуката, в която ще научите, че когато не ви провърви в политиката, може би инфлуенсърството ви чака с отворени обятия.

Нахлуйте в необикновените истории за случки в телевизията, съда и НАТФИЗ, които ще нарушат обществения и личния ви ред. Ще се окажете въвлечени в събития, схватки и скандали, някои от които ще ви разсмеят, други натъжат, но гарантирано ще ви покажат, че понякога трябва само малко лудост, за да преоткриете себе си, пишат на 1 април от "Озон".