Минути след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка, че дори ГЕРБ и ДПС да имат 150 депутати след изборите, няма да направят общо управление, съпредседателят на Движението показа, че не смята така. 

"Рано е да говорим за резултатите от изборите, нека хората да решат. Може пък да имаме 161 и тогава ще мислим отново" - заяви Делян Пеевски, също като Борисов - в традиционното си изявление пред асансьора на Партийния дом.

Попитан дали гледа към евроатлантическо мнозинство с "Продължаваме промяната-Демократична България" санкционираният от САЩ и Великобритания за корупция партиен лидер заяви, че то и досега било такова,  само колегите от ПП-ДБ се опитват да забравят тези девет месеца". "Те са незабравими, така че няма как да ги забравят".

Попитан има ли той спомен кой е предложил текстовете за служебния кабинет в конституционните изменения, Пеевски хвърли вината:

"Колеги, то е ясно - виждате подписите - Христо Иванов и компания".

Под "Христо Иванов и компания" трябва да се разбира и самият Пеевски, тъй като като пръв конституционалист и неговият подпис бе под внесения в деловодството на Народното събрание проект. Иначе в проекта, представен от ПП-ДБ преди това, като основа за това, което ще влезе в НС, от обединението предлагаха редовното правителство да се назначава за служебно.

Ако някой от ДПС бъде поканен в правителството на Димитър Главчев, щял да откаже, заяви още Пеевски.