Колко е трудно да се събори един незаконен хотел? Изключително, дори след оценки на редица институции, решения на всички съдебни инстанции и дори след ангажимент от кмета - "Зимните сараи" до язовир "Искър", собственост на Румен Гайтански-Вълка, не се дават.

Миналата седмица Столична община обяви, че най-после започва събарянето на няколко незаконни строежа в ловното стопанство "Искър" - хотел, работилница и помещение за аклиматизация на дива свиня. Те са собственост на бизнесмена Румен Гайтански, известен и с фирмите си за почистване, години наред обслужвали боклука в София. Бившата кметица Йорданка Фандъкова не посмя да пипне сградите, макар отдавна да има оценки за тяхната законност (никаква) и съдебно решение за премахването им.

Но и на новия кмет Васил Терзиев не му се получава от раз - в петък  екипите на общината не са били допуснати в ловното стопанство. Съгласили са се да пуснат хора в понеделник. Но вчера екипите с технита на общината отново са били блокирани, а пред входа на стопанството дори е паркирана кола.

Обяснението защо не се допускат е екологично - според заповед на директора на стопанството Иван Дивизиев, това щяло да смути дивеча в текущия размножителен период

Директорът на "Строителен контрол" към СО Цветан Тодоров направил няколко опита да се свърже с Дивизиев, съобщи "Сега". Началникът на предприятието, под чиято шапка е стопанството - Валентин Чамбов - също опитал, пак без успех.

Днес Тодоров разряза с флекс катинара на поратат, местят и автомобила пред входа.

Междувременно обаче екипите от общината откриха един от багерите, оставени там в петък, с прерязани кабели. Започнато е разследване срещу неизвестен извършител.