Софийският апелативен съд отхвърли жалба на втора инстанция срещу решението миналата година, с което т.нар. "Зимни сараи" на Румен Гайтански - Вълка бяха обявени за ремонт на работилница.

Имотът в местност "Авала" на брега на яз. "Искър" е без разрешение за строителство, установено още през 2020 г. от ДНСК и район "Панчарево", които не откриват такова. Но защитата твърди, че става дума за авариен ремонт - на вече съществуваща работилница, въпреки че постройката прилича видно повече на вила.

Гайтански бивш собственик на фирмата за сметосъбиране на София - "Волф" и сочен за един от най-близките и доверени хора на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

На първа инстанция през декември Гайтански спечели делото. Сега същата съдийка - Ева Пелова - е отсъдила, че решението не може да се обжалва от главния архитект на София Здравко Здравков, тъй като той е страна в производството, която не е участвала в разгледане на делото на първа инстанция. Затова и жалбата е без основание и няма да се разглежда.

Само че делото започва именно заради заповед на Здравков да се бутнат "Сараите" на Вълка още миналата година - защото са незаконни.