Бившият президент на САЩ Тръмп внесе новата гаранция от 175 млн. долара, определена от съда по делото за манипулирани активи. Това означава, че дължимото плащане на общата глоба в размер на около 450 млн. щатски долара е отложено за момента до вземането на допълнително решение по делото, както съобщават единодушно американските медии, позовавайки се на съдебни документи.

По този начин Тръмп предотвратява и конфискацията на активите си за уреждане на дълговете си. Ако съдебното решение срещу предишния президент на САЩ бъде потвърдено, той ще трябва да плати цялата сума. Ако спечели делото, ще получи обратно гаранцията, която вече е платил.

Гаранцията е намалена на 175 млн. долара

През февруари Тръмп, който иска да бъде преизбран за президент на САЩ през ноември, е осъден да плати глоба от над 350 млн. долара по делото за измама. С лихвите общата дължима сума сега възлиза на повече от 450 млн. щатски долара, а 30-дневният срок за внасяне на парите изтече преди седмица в понеделник. Апелативният съд обаче даде на Тръмп още десет дни за плащане на глобата и намали дължимия депозит на 175 млн. щатски долара.

Дълго време не беше ясно дали Тръмп ще успее да събере парите навреме. По гражданското дело той, синовете му и служителите му бяха обвинени, че в продължение на години са манипулирали стойността на Trump Organisation, за да получат по-евтини заеми и застрахователни договори.