"Ботев" (Пловдив) изрази недоволство, че не е бил попитан за предоставянето на стадион "Христо Ботев" от общината на ЦСКА-София като резервен вариант за мачове в евротурнирите от лятото.

На 20 март столичният клуб е изпратил писмо с искане до Община Пловдив, която е собственик на съоръжението, известно като Колежа. То е било подписано от изпълнителния директор Стоян Орманджиев.

Следва отговор "да" от страна на кмета Костадин Димитров, което личи от публикация на "Ботев" заедно със становището на клуба във фейсбук.

"Във връзка с информацията, че Община Пловдив разрешава на ЦСКА да използва стадион „Христо Ботев“ като алтернативен вариант за европейските клубни турнири, искаме да изразим своята позиция.

Разочаровани и изненадани сме, че никой не потърси нас за мнение по този казус. Въпреки че подкрепяме българското участие в Европа, вярваме в откритата комуникация и диалога, който в този случай липсваше", пишат "канарчетата".

Касае се за "резервен стадион" - каквито са изискванията на УЕФА. Като основен ЦСКА-София явно брои ст. "Васил Левски", на който домакинства от началото на годината, тъй като на ст. "Българска армия" предстои разрушаване и изграждане на нов.

"Червените" нямат друг вариант в София, отделно от това и националният стадион е на ръба, според критериите на УЕФА, тъй като е остарял.

Колкото до ст. "Христо Ботев", негов собственик е общината в града под тепетата. Тя го изгради наново и периодично отпуска средства за довършването му. Направи го и наскоро, когато гласува нов транш и за ст. "Локомотив". Чисто формално погледнато ЦСКА-София не е направил нищо нередно, като се е обърнал директно към кмета Димитров.

През ноември м.г. БФС опита да премести прословутия мач България - Унгария на ст. "Христо Ботев", като двубоят да се играе без публика. Тогава избраният малко по-рано Здравко Димитров отказа с аргумента, че строителни дейности щели да застрашат сигурността на запалянковци при готвения фенски протест. Всичко започна с отказ на строителя Илиян Филипов, влязъл в остра размяна на реплики със съгражданина си Георги Иванов - тогава технически директор на БФС.