Аматьорският ФК "Скравена" внесе жалба в съда срещу решенията на конгреса на БФС на 15 март и така спря вписването на Георги Иванов като президент в Търговския регистър. Клубът, който се подвизава в четвъртото ниво на футбола ни - Западна подгрупа на Областна група "София", счита решенията за "незаконосъобразни и противоречащи на Устава".

Така Софийският градски съд обяви вчера, че на закрито заседание е взел решение да спре процеса по узаконяване на Георги Иванов и новия Изпълнителен комитет - до приключване на производството по искова молба, подадена по член 25 от ЗЮЛНЦ.

Съдът ще разгледа претенциите на "Скравена", а решението на СГС може да се обжалва пред САС.

Към момента това означава, че под решения на БФС - и от гледна точка на представителност, трябва да се подписва Михаил Касабов, който е и.д. А на власт е по-предишният Изпълком, в който все пак личат неколцина функционери от новоизбрания.

Последва обаче интересен развой - като на футболен мач с опит за обрат. 

ФК "Скравена" публикува на страницата си във Фейсбук неподписан текст, с който се разграничава от президента на клуба - г-н Петков. Внесената жалба била негова инициатива, а останалите в отбора - "всички членове на управителния съвет, треньора, част от футболистите и спонсорите", били против този ход.

Текстът гласи гледното (запазен е оригиналният правопис):

"Привет на футболната общественост в с. Скравена.

Бих желал да внеса малко повече яснота по отношение на внесената жалба за спиране вписванито на новият изпълком на БФС от президента на ФК Скравена - г-н Петков.

След проведени разговори с всички членове на управителния съвет, треньора, част от футболистите и спонсорите на футболния клуб, всички НИЕ се разграничаваме категорично от еднолично взетото решение за внасяне на жалба от г-н Петков.

В следващите дни ще бъдат предприети действия от наша страна, с които да заявим официалната позиция на ръководството на ФК Скравена пред компетентните органи, в случай,че жалбата на г-н Петков не бъде оттеглена."