Попфолк певицата Дебора Иванова е заловена с 2.9 промила алкохол в столицата по обед. След лека катастрофа на булевард „Черни връх”, служители на КАТ-СДВР направили проверка с дрегер, която показала солидно количество алкохол. Тестът ѝ за наркотици е отрицателен. 

С колата си певицата ударила отзад спрян автомобил. Според разкази на очевидци изпълнителката се е държала агресивно и се очаква да бъде арестувана. Тя ще бъде откарана в УМБАЛ „Света Анна” за вземане на кръвни проби.

Пред бТВ певицата обяви, че не пила, не знаела защо дрегерът показва такива стойности.

Делото на друго име  от същия жанр - Диона, за шофиране след употреба на дрога влиза в съда. Прокурор при Софийската районна прокуратура е внесъл обвинителния акт.

Тя е обвинена за това, че на 24 януари около 4:00 часа е управлявала кола по ул. „Даскал Стоян Попандреев“ в София, когато е спряна за полицейска проверка. Служителите на реда ѝ направили Drug Test 5000, който отчел положителен резултат.

След това Диона е придружена до болница, където дала проби за изследвания. Резултатите от химико-токсикологичната експертиза показали, че тя е шофирала след употреба на кокаин. Предстои делото срещу певицата да продължи в Софийския районен съд.