Районният съд в Самоков постанови 8 месеца условна присъда на Калина Сакскобургготска и глоба в размер на 200 лева, предаде БНР.

Това става, след като редуцира наказанието ѝ с една трета, иначе казано, тя е направила пълни самопризнания и се е съгласила на съкратено съдебно следствие.

Провинилата се трябва да заплати и сумата от близо 18 хиляди лева, която се равнява стойността на автомобила - малко джипче "Сузуки Джимни", което шофираше в онзи момент (когато не си собственик, по новия закон, плащаш равностойността, б.р.).

Дъщерята на бившия премиер Симеон Сакскобургготски бе установена пила зад волана, след като вдигна скандал на паркинг на хотел в Боровец и се блъскаше в бетонни кашпи на 19 август м.г.

След инцидента съпругът й Китин Муньос даде няколко абсурдни версии, които се сменяха - една от тях, например бе, че е жалела домашен любимец. Нейна сътрудничка пък бе видяна да я тъпче с кисело мляко преди алкохолната проба - надявайки се, че ще постигне неясно какво.

Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който бе предадена на съд. 

Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред по-горна инстанция.