Кит Харингтън, който изпълнява ролята на Джон Сноу в поредицата „Игра на тронове“, съобщи, че продължение на сериала няма да има, предаде Асошиейтед прес. То трябваше да е посветено именно на неговия герой.

„В момента няма планове за това. Нищо не е обсъждано в близко бъдеще“, каза Харингтън в интервю за Асошиейтед прес, докато промотираше новия си криминален филм „Кръв за прах“ (Blood for Dust).

„Игра на тронове“ приключи през 2019 г. след осем сезона, но се заговори за перспективата за спинофи. Феновете чакаха три години за единствения излъчен досега - предисторията „Домът на дракона“. Действието се развива два века преди историята за династични борби сред благородническите семейства на кралство Вестерос за контрол над Железния трон.

„Нахвърлихме няколко идеи. Нищо не се зароди и засега ще го оставим“, каза 37-годишният Харингтън. 

Все пак актьорът се надява в даден момент от бъдещето идеята отново да излезе на дневен ред.

За сериал с фокус върху Джон Сноу за първи път се заговори през лятото на 2022 г. Първоначалните информации бяха, че историята трябва да се концентрира върху случващото се с Джон - чието истинско име е Егон Таргариен - след войната за трона, коствала му много.

В края на оригиналния сериал Game of Thrones той напусна Вестерос и отиде на север от Вала в опит да остави стария живот зад гърба си.

Харингтън отново си партнира с HBO с участието си в третия сезон на драмата „Индустрия“. Той добави, че е „много развълнуван“ от участието си в сериала, посветен на лондонския финансов свят.

Премиерата на втория сезон на „Домът на дракона“ е насрочена за 16 юни. Феновете, жадни за повече Вестерос, могат да очакват друга предистория - Seven Kingdoms: The Hedge Knight ("Седемте кралства") на „Уорнър Брос“. Миналата седмица от студиото обявиха, че актьорите Питър Клафи и Декстър Сол Ансел ще участват в главните роли в сериала, чието действие се развива 100 години преди „Игра на тронове“.