Румънският "Университатя" (Крайова) уволни българския си треньор Ивайло Петев, съобщиха медиите в северната ни съседка, цитирани от БТА. Президентът на клуба Михай Ротару разтрогна договора на специалиста днес.

Бившият национален селекционер на Босна и Херцеговина и България вече се сбогува с футболистите, след като в сряда, 10 април, се появи на тренировката на "олтенците" и нищо не предвещаваше такъв развой на събитията.

Ивайло Петев изкара само 20 мача на резервната скамейка на финансирания от Михай Ротару тим - между ноември 2023 г. и април 2024 г. През това време българинът записа 10 победи, 5 равенства и 5 загуби.

За момента няма официално изявление по темата от президента Ротару, но според мнозина отпадането за Купата на Румъния срещу "Оцелул" (Галац) и поражението срещу ФКСБ за първенство сложиха край на периода на българина. Само за три дни отборът излезе от борбата за най-важните си цели, пише prosport.ro. Първо беше поражението от "Оцелул" с 0:1 след продължения. На 7-и в неделя "Университатя" падна с 0:2 от ФКСБ, който се откъсна на върха в класирането с 10 точки седем кръга преди края.

Информация за уволнение на Петев се появи още преди два дни от бившия треньор и местна легенда Георге Крайовяну. Бившият национал каза на живо по телевизията, че е разбрал от източници за разрива между Михай Ротару и българския наставник:

"Чух, че Ивайло Петев е уволнен. Не е изненада. Всички цели бяха изпуснати. Разбрах, че новият наставник ще бъде отново чужденец. Ако не стане с него, вариант е Костел Гълка. Той е професионалист. Винаги е бил такъв, изключително сериозен човек."

Любопитното е, че само преди пет дни Петев беше награден за треньор номер 1 на месец март в анкета, в която гласуват специалисти, журналисти и фенове. 

Той оставя отбора на "Университатя" (Крайова) на 2-о място и е четвъртият треньор, напуснал скамейката на Крайова този сезон, след Еуген Нягое, Лауренциу Регекампф и Корнелиу Папура.