Заседанията на централния съвет на ДПС преди време бяха едно от най-важните политически събития в страната. На тези заседания винаги пред медиите говореше Ахмед Доган - тогава само председател, без почетен - а думите му се преповтаряха многократно и анализираха обстойно.

Понякога на тези съвети имаше дори спорове и дебати, въпреки че ДПС - което незнайно защо гордо си слага либерален етикет - винаги е било известно със своята казармена дисциплина и всякаква липса на различно мнение.

Днес централните съвети на ДПС се отразяват само в сайта на движението. Дори и там обаче може да се усети специфичната атмосфера. Най-общо казано тя е следната - Делян Пеевски, председател на ДПС говори, останалите слушат и гласуват единодушно.

По-запознатите с политиката вероятно ще решат, че титулуването на Пеевски като председател е грешка. Защото на последната национална конференция той бе избран само за съпредседател, заедно с Джевдет Чакъров.

Заглавията на последните няколко публикации на сайта на ДПС обаче започват точно така - Делян Пеевски, председател на ДПС.

По какви причини сайта на ДПС повишава в чин Пеевски е неизвестно. Този своебразен преврат обаче влиза в директно противоречие с волята както на националната конференция, така и на почетния председател.

Ето няколко много показателни снимки, публикувани от пресцентъра на ДПС. На някои от тях се вижда как Пеевски говори, а всички слушат внимателно.

На друга все пак думата е взета от друг оратор, но строгият взор на Пеевски - както към него, така и към аудиторията, е лесно забележим.

Разбира се има и снимка, на която се вижда как всички членове на централния съвет гласуват единодушно. Без своеволия като собствено мнение, например.

А ето и прессъобщението от събитието:

Днес на заседание на ЦС на ДПС бяха приети критериите и процедури за номиниране на кандидати за народни представители и членове на Европейския парламент, съответно за предсрочните парламентарни избори и  европейски избори, които ще се проведат на 9 юни. 

Централният съвет взе решение партията да се яви самостоятелно на предстоящия вот. По време на заседанието беше направен анализ на актуалната политическа обстановка по области.  

Бъдещите кандидати и евродепутати трябва да бъдат млади и подготвени хора, защото целта на ДПС е да разшири представителството си в ЕП и националния парламент, за да може да работи за хората и едно ново начало на европейска България.