Здравейте, анонимни свидетели. Чухте ли вече имената си, ЕГН-то и адресите по телевизията? Не? Ще ги чуете, ще ги чуете.

Не сте анонимни свидетели? Още не сте, но не се знае утре дали няма да сте. Няма застраховани – всеки, направил си някога селфи, ще попадне под ударите на закона.

Питате какво му е на селфи с мусака? Е как, какво му е – тая мусака с кого сте я яли, помните ли? С мъжа си? Ама той мъжът ви братовчеди има ли? А те съученици имат ли? А съучениците на братовчедите на мъжа ви приятели имат ли? На приятелите работата им чиста ли е? Не се знае, но - в ареста. Сега виждате ли как сте я загазили, мили анонимни свидетели? Довечера да гледате телевизия.

Майка ми пита защо сте анонимни свидетели, като ви казват имената и адресите по телевизията и всички ги чуват? Поради две причини, казвам. От една страна така анонимните свидетели ще се окажат принудени наистина да свидетелстват. От друга страна, евентуални бъдещи анонимни свидетели няма да посмеят да свидетелстват. Това е то диалектиката на българското правосъдие. Като котката на Шрьдоингер – хем има свидетели, хем няма. Хем има правосъдие, хем няма. За вас, мили приятели, има, за нашите хора - няма! Та, помислете си овреме наши ли сте или сте чужди, да не дойдат и за вас, ако не отговорите правилно на този въпрос.

Тия дни всички говорят за снимката с пудела с пачки. Аз от малка имам проблем с логичните връзки и бавно загрях какво ни показват. А именно – една снимка на пудел с пачки и една снимка на човек с пудел. Ерго – човекът с пудела има пачки, макар това никой да не го е документирал. Този тип логически връзки са добре и за правосъдието ни, и за икономиката. Щото излиза, че всеки гражданин с пудел е евентуално и гражданин с пачки, а това вдига средния доход на населението значително. Освен това всеки гражданин с пудел е и разкрит корумпиран гражданин, който пълни предварителните арести. Така хем страната излиза икономически процъфтяла, хем правосъдието - доказано цъфнАло. Та ей на, ще ни приемат в еврозоната. И арестите винаги ще са пълни с корумпирани граждани. Ето как можачите ще оправят държавата с две снимки.

Но, като казах арести... Мили властимащи и кандидати за властимащи! В кратките месеци, в които сте на власт, не си купувайте луксозни вили и апартаменти. Купете си луксозни арести. Повече ще ви вършат работа от къща в Барселона. Щото, ако се стиснете за арестите, рано или късно – по-скоро рано, и вие ще пикате в кофа и ще спите на дървен нар, докато дойдат пак вашите на власт.

Та, бъдете не само хитри, бъдете и умни!